Afbeelding

Michiel Hatenboer

Zakelijk directeur van Theater de Omval, werkt 12 jaar in Diemen

Hoe gaat het met Theater de Omval?
"In juni zijn we op kleine schaal weer open geweest met film en horeca voor maximaal dertig bezoekers. Ook de meeste huurders waren weer voorzichtig aan het terugkeren. Vanaf 17 augustus kunnen we weer wat meer mensen ontvangen. Dan beginnen we ook direct met film en theater. Toch nog steeds met minder dan een derde van onze normale capaciteit. Hopelijk komen er snel nog meer versoepelingen, want we verlangen wel terug naar de sfeer van voor 15 maart."

Wat zijn je hobby's?
"Te veel om op te noemen; in ieder geval kunst (van muziek via theater tot schilderijen en foto’s), sport en reizen. Ik organiseer ook allerlei zaken voor de atletiek als voorzitter van de Stichting Amsterdam Atletiek, het samenwerkingsverband van de vijf Amsterdamse verenigingen, onder andere bekend van de wedstrijden van het Rondje Mokum en het Mokums Cross Circuit (overigens gesponsorde door Daarom Diemen)."

Doe je aan sport?
"Ik ben een hardloper. Hopelijk kan ik in oktober voor de 40e keer meedoen aan de halve marathon van Amsterdam. In mijn studententijd was ik lid van SV Diemen."

Wat is je favoriete plek in Diemen?
"Het Diemerbos, waar we met mijn club AV’23 al vele jaren de DiemerCross organiseren. Nu ook met een leuke horeca-gelegenheid. Toen ik in de gemeenteraad zat heb ik nog het besluit gesteund om het bos aan te leggen. Leuk dat het nu al echt wat voorstelt. Maar natuurlijk ook Theater de Omval."

Wat kan er beter in Diemen?
"Een openluchtpodium / muziektent op het Diemerplein."