Afbeelding

Valentijn van Horn

Mede-eigenaar van Vroom Optiek aan de Ouddiemerlaan 16, werkt ruim vier jaar in Diemen

Hoe gaat het met Vroom Optiek?
"Het gaat goed. Mijn zakenpartner Eveline Snel-Wuck en ik zijn hier iets meer dan vier jaar geleden begonnen. Wij hebben veel klanten die hier al kwamen toen de familie Vroom eigenaar van de zaak was, maar krijgen er steeds meer nieuwe klanten bij. Uit Diemen, de Watergraafsmeer en IJburg. Vooral via mond-tot-mondreclame. Wij zijn sinds enkele maanden ook een afhaalpunt voor pakketten van DHL en Homerr."

Hoe zijn jullie de coronaperiode doorgekomen?
"Wij zijn opengebleven en hebben vooral service verleend en klanten in staat gesteld om brillen en contactlenzen op te halen. Wij hebben investeringen gedaan die het mogelijk maken dat wij tijdens oogmetingen 1,5 meter afstand van de klant houden."

Wat zijn je hobby's?
"Ik kijk graag naar films, vooral via Netflix. Mijn favoriete genres zijn thrillers, sciencefiction en horror."

Doe je aan sport?
"Nee, maar ik volg de Formule 1 via de televisie. Ik ben fan van Max Verstappen. Ik vind het mooi om te zien dat hij altijd maar doorgaat en echt wil winnen."

Wat is je beste eigenschap?
"Dan noem ik er een die betrekking heeft op mijn werk. Eveline en ik zijn goed in het bedenken van creatieve oplossingen."

En jouw slechtste eigenschap?
"Ik kan soms wat ongeduldig zijn. En ik ben recht voor zijn raap. Maar ik weet niet of dat echt een slechte eigenschap is. Veel mensen waarderen het."

Wat doe je over tien jaar?
"Dan hebben Eveline en ik een tweede zaak."