Twee mannen aangehouden in zaak handgranaat

Diemen De politie heeft vorige week dinsdag twee mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de zaak waarbij een handgranaat werd aangetroffen in horecabedrijf Bammy's Wok op het Diemerplein.

In de ochtend van dinsdag 4 februari 2020 trof de politie een explosief aan in het restaurant op het Diemerplein. Het Diemerplein werd een aantal uren afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) moest ter plaatse komen om de handgranaat onschadelijk te maken.

In het onderzoek naar dit incident zijn vorige week opnieuw twee aanhoudingen gedaan. De twee mannen worden verdacht van betrokkenheid bij het plaatsen van dit explosief in de horecazaak. Eerder werd al een eerste verdachte aangehouden. Hij zit nog in voorarrest. De politie sluit verdere aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Burgemeester Erik Boog sloot in maart het pand waarin Bammy's Wok was gevestigd voor onbepaalde tijd.


Inbrekers slaan toe in kerk Sint Petrus' Banden

DIEMEN Onbekenden hebben tussen vorige week dinsdagmiddag 13.00 uur en vorige week woensdagmiddag 11.30 uur ingebroken in de rooms-katholieke kerk Sint Petrus' Banden aan de Hartveldseweg.

De inbraak werd vorige week woensdag om 11.30 uur ontdekt. Joost van Westing, secretaris van het parochiebestuur, heeft zaterdag bij de politie in Diemen aangifte van de inbraak gedaan.

2