Hart van Troost bij de Diemerbrug.
Hart van Troost bij de Diemerbrug. Foto: Trudy Kroese

Hart van Troost vaart door Diemen



DIEMEN De boot Hart van Troost is zondagavond door de Weespertrekvaart in Diemen gevaren. Het Hart van Troost is een eerbetoon aan de mensen die de afgelopen maanden zijn overleden en een hart onder de riem voor de nabestaanden.

Er stonden zondagavond veel mensen langs de kant van de Weespertrekvaart. Het Hart van Troost was een initiatief vanuit de gemeente Amsterdam. De gemeenten Diemen en Weesp sloten zich daarbij aan. De boot startte op 4 juli in Amsterdam en voer ruim een week lang door de wateren van de hoofdstad. Zondag deed de boot eerst Weesp aan en voer daarna door naar Diemen. Burgemeester Erik Boog verwelkomde het Hart van Troost bij de loswal. De burgemeester hield een toespraak waarin hij inging op de zware periode van de afgelopen maanden. Hij stond stil bij de inwoners van Diemen die de afgelopen maanden zijn overleden en vertelde dat de nabestaanden een zware periode achter de rug hebben.
Burgemeester Boog: "Wij vonden het belangrijk dat wij allen op een waardige manier kunnen stilstaan bij de geliefden die ons ontvallen zijn in een bijzonder moeilijke tijd. Bijzonder moeilijk, omdat het vaak onmogelijk was om juist in de laatste levensfase van een dierbare er gewoon te zijn omdat afscheid nemen zo moeilijk of zelfs onmogelijk was, uitvaarten in besloten kring moesten plaatsvinden en niet iedereen in de gelegenheid was daarbij aanwezig te zijn."