De accommodatie van SV Zeeburg op de Prins Bernhardlaan.
De accommodatie van SV Zeeburg op de Prins Bernhardlaan.

Handbalvereniging SV Zeeburg heeft vertrouwen in de toekomst

Handbalvereniging SV Zeeburg wacht een interessant seizoen. Het bestuur van de vereniging gaat in op de ontwikkelingen bij de club.

DIEMEN Het bestuur van SV Zeeburg bestaat uit Rob van Dijk (voorzitter), Ronald Schouten (penningmeester), Melany Hendriks (secretaris), Marlies Buur (bestuurslid Senioren) en Erwin Blok (bestuurslid Jeugd). Melany en Marlies maken deel uit van het succesvolle team van Dames 1, dat volgend seizoen in de tweede divisie van de zaalcompetitie uitkomt. Ronald Schouten was niet aanwezig bij het gesprek.

SV Zeeburg heeft 160 leden, van wie er 132 spelend lid zijn. Er zijn 53 jeugdleden. SV Zeeburg heeft twaalf teams die uitkomen in de competitie. Vier teams (Dames 1, Dames 2, Dames 3 en Heren 1) komen alleen uit in de zaalcompetitie. De overige teams doen mee aan de zaalcompetitie en de veldcompetitie.

De gemeenteraad is op 2 juli akkoord gegaan met het verstrekken van een krediet van 2,5 miljoen euro voor de herinrichting van Sportpark De Diemen. Het raadsbesluit heeft onder meer tot gevolg dat de veldafdeling van SV Zeeburg verhuist van de huidige accommodatie aan de Prins Bernhardlaan naar Sportpark De Diemen. Daar krijgt SV Zeeburg de beschikking over een eigen veld en kan de vereniging ook gebruikmaken van een aan te leggen beachveld. Op de plek van het clubgebouw van SV Zeeburg en die van het eerste veld wordt een tweede sporthal gebouwd. Die sporthal wordt verbonden met Sporthal Diemen. De teams van SV Zeeburg die deelnemen aan de zaalcompetitie trainen en spelen hun wedstrijden in Sporthal Diemen. In de toekomst worden de trainingen en wedstrijden zo veel mogelijk in de nieuwe sporthal afgewerkt. In ieder geval weer zo veel mogelijk in de Diemense sporthallen.

Rob van Dijk: "De gemeenteraad heeft besloten om hier een tweede sporthal te bouwen. Wij zijn blij met deze uitbreiding en dat wij voor het veldhandbal en beachhandbal naar Sportpark De Diemen kunnen verhuizen. Wij gaan daar gebruikmaken van het clubgebouw en de kleedkamers van SV Diemen. Wij hebben met de gemeente goede afspraken gemaakt over de verhuizing naar Sportpark De Diemen en over het afbreken van ons clubgebouw. Dit heeft voor ons geen negatieve financiële gevolgen: de kosten en opbrengsten van het gebouw waren redelijk in evenwicht. Wij spelen het eerste deel van de komende veldcompetitie nog op de Prins Bernhardlaan. Daarna wordt het clubgebouw afgebroken. Wij willen duurzame materialen van het gebouw verkopen. Die kunnen worden hergebruikt en leveren ons geld op. Het is de bedoeling dat wij het tweede deel van de veldcompetitie, die in de lente van 2021 begint, op Sportpark De Diemen spelen."

Het eerste damesteam van SV Zeeburg komt volgend seizoen uit in de tweede divisie. Het is het sportteam in Diemen dat op het hoogste niveau speelt. SV Zeeburg hoopt dat de opmars van het eerste damesteam een positief effect op de vereniging heeft. Erwin Blok: "Wij hopen meer jeugdleden aan te trekken. Er komen in Diemen steeds meer mensen wonen, waaronder veel gezinnen met kinderen. Wij hebben onlangs nog geflyerd in Plantage de Sniep en hopen dat dit tot meer jeugdleden leidt. Wij willen nog meer aandacht gaan besteden aan de jeugdafdeling en hebben de trainerscapaciteit voor de jeugd flink kunnen uitbreiden met enthousiaste dames uit de Dames 1, ondersteund door de hoofdtrainers Aleydin Aliev en Doug van Leeuwen. We hebben Doug weer kunnen terughalen naar de club. Wij hopen onze jeugdleden voor onze club te behouden door te groeien in het spelniveau en te voorkomen dat zij te vroeg naar grote clubs als VOC in Amsterdam gaan."

Marlies en Melany vertellen dat SV Zeeburg een sponsorcommissie heeft die bezig is om sponsors voor de vereniging te interesseren. Het eerste damesteam van SV Zeeburg werd de laatste jaren gesponsord door Grand Café Cheers in Diemen. Het bestuur van de handbalclub hoopt dat er in Diemen grote en kleine bedrijven zijn die zich aan de vereniging willen verbinden en willen meeliften met de positieve ontwikkelingen van de selectie. SV Zeeburg is een vereniging die volgend jaar haar 100-jarig bestaan viert, goed presteert en ook een belangrijke rol speelt in de breedtesport en sport voor de jeugd in Diemen.

Club wil nog meer aandacht besteden aan jeugdafdeling