Dit jaar geen onder-scheidingen vrijwilligers

DIEMEN De leden van de werkgroep vrijwilligersonderscheiding, bestaande uit de raadsleden Janneke de Graaff-Nijssen, Yeliz Yildiz-Kaya, Sofie Kuilman en Brigitte Wielage, hebben besloten om de uitreiking dit jaar geen doorgang te laten vinden.

Belangeloos

De vrijwilligersonderscheiding wordt jaarlijks door de gemeenteraad toegekend aan vrijwilligers die zich op bijzondere wijze, soms al vele jaren, belangeloos inzetten voor de Diemense samenleving.

Belangrijk onderdeel van de vrijwilligersonderscheiding is dat de vrijwilligers de onderscheiding tijdens een feestelijke avond krijgen uitgereikt en daarbij in het zonnetje worden gezet.

Vanwege de anderhalvemetermaatregel, die naar verwachting eind november nog van kracht zal zijn, kan aan deze avond niet goed vorm worden gegeven. Daarom hebben de werkgroepleden besloten de uitreiking een jaar over te slaan.

2021

Voor 2021 gaat de gemeenteraad ervan uit dat de onderscheidingen weer op passende wijze uitgereikt zullen kunnen worden.


Politie zoekt getuigen schietincident Bergwijkpark

Diemen De politie is op zoek naar getuigen van een schietincident dat op zondagochtend rond 02.00 uur heeft plaatsgevonden in het Bergwijkpark in Diemen-Zuid. Hierbij is een man gewond geraakt.

De politie laat weten dat er meerdere getuigen zijn.

Beeldmateriaal

De politie onderzoekt de toedracht van dit schietincident en komt graag in contact met getuigen. Mensen die iets gezien of gehoord hebben of over beeldmateriaal beschikken kunnen contact opnemen via nummer 0900-8844.

Er kan ook contact worden opgenomen via Meld Misdaad Anoniem: 0900-7000.