Angela, Joop en Stefanie.
Angela, Joop en Stefanie.

Zanger Joop Tertaas presenteert nieuwe cd-single: 'Voor 100%'

DIEMEN Zanger Joop Tertaas (73) uit Diemen heeft vrijdag in Het Wapen van Diemen zijn nieuwe cd-single gepresenteerd: 'Voor 100%'. Bram Koning schreef de tekst van het nummer en schreef samen met J. van Leeuwen de muziek.

Tertaas: "Het was een schitterende bijeenkomst. Er waren veel aanwezigen. Zij hebben zich uiteraard aan de coronaregels gehouden."

Het is de derde cd-single die Joop Tertaas heeft uitgebracht. "Ik verkoop de singles niet, maar geef ze weg als promotiemateriaal. Ik heb er vrijdag 75 weggegeven; die cd's heb ik uiteraard allemaal gesigneerd."

Er waren twee bijzondere gasten aanwezig: de goede vriendinnen Angela en Stefanie. "Mijn vrouw en ik hebben twee jaar geleden een mooie reis gemaakt. Wij gingen met de Trans-Siberiƫ Express van Moskou naar Beijing, in de volksmond Peking. Angela en Stefanie zaten ook in die trein en wij hebben elke avond veel lol gehad in de restauratiewagen. Ik vond het heel leuk dat zij vrijdag aanwezig waren."

Het was de eerste keer in lange tijd dat Joop Tertaas weer op het podium stond. "Ik heb de afgelopen maanden vrijwel niet kunnen optreden. Bijna alle optredens werden afgelast. Wel heb ik samen met Martin Williams een concert gegeven op het dak van verpleeghuis Berkenstede in Diemen-Zuid. Ik vond het mooi om weer te kunnen optreden."

Joop hoopt de komende tijd weer op diverse locaties optredens te kunnen verzorgen. Uiteraard ook in Diemen. Maar hij heeft meer plannen: zo komt er een duetten-album met Sasja Brouwers uit en een album 'Joop Tertaas zingt Lange Frans'.