Twee begeleidsters bij een van de ingangen van het terrein.
Twee begeleidsters bij een van de ingangen van het terrein.

Eerste week van Kinderzomerspelen: kinderen genieten van activiteiten

De Kinderzomerspelen zijn maandag van start gegaan. Het evenement trekt dit jaar veel kinderen, die ervan genieten.

DIEMEN De Kinderzomerspelen wijken dit jaar af van vorige edities. Door de maatregelen die gelden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is onder meer het programma aangepast. De Kinderzomerspelen worden georganiseerd door Welzijn Diemen.

De Kinderzomerspelen worden dit jaar gehouden in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen-Zuid. Ook wordt er gebruikgemaakt van het grasveld naast het sportcentrum. Daar staat een grote tent. Een belangrijk verschil met voorgaande jaren is dat er in de eerste en tweede week van de Kinderzomerspelen geen uitstapjes zijn. Danny Post is opnieuw algemeen coördinator. Julia Alberda is coördinator Theater, Emma Krenn coördinator Creatief en Tommy Gans coördinator Sport. Er zijn in totaal 33 begeleiders.

Twee ingangen

Danny Post: "Er zijn dit jaar twee ingangen aan de rand van het grasveld tegenover basisschool De Ark. In de tent op het veld zijn de theateractiviteiten en de creatieve activiteiten. De sportactiviteiten vinden op het veld en in de sportzaal van het sportcentrum plaats. Wij maken geen gebruik van de squashbanen. De begeleiders eten in de tent, de kinderen buiten. Maar als het regent kunnen de kinderen in een apart deel van de tent eten. Het hele gebied waar de Kinderzomerspelen worden gehouden is afgezet met hekken. Kinderen kunnen het terrein dus niet verlaten."

Afstand

Post vertelt dat de begeleiders van achttien jaar en ouder 1,5 meter afstand van elkaar houden. Op het grasveld staan diverse wasbakken waar de begeleiders en kinderen hun handen kunnen wassen. "De Kinderzomerspelen zijn dit jaar gratis voor alle kinderen. Veel mensen gaan niet op vakantie en dan is het prettig dat de kinderen drie weken naar de Kinderzomerspelen kunnen." Er zijn ook weer grote spellen zoals het altijd zeer populaire spookhuis. De Kinderzomerspelen worden ook dit jaar afgesloten met een playbackshow. In tegenstelling tot andere jaren zijn er dit keer geen bezoekers welkom.

Tijdens de playbackshow zijn er dit jaar geen bezoekers welkom

Registreren

Kinderen zijn op alle dagen van harte welkom. Zij dienen zich echter wel te registreren via de website van de kinderzomerspelen (www.eventbrite.nl/e/tickets-kinderzomerspelen-2020) of via de Facebookpagina van de Kinderzomerspelen. Zonder registratie krijgen kinderen geen toegang. Na registratie krijgt men een QR-code en die wordt bij de ingang gescand.

Kinderen vermaken zich in de tent.