TIW-Survivors moet Sportpark De Diemen verlaten.
TIW-Survivors moet Sportpark De Diemen verlaten.

Teleurstelling bij TIW-Survivors na besluit van gemeenteraad

TIW-Survivors legt zich niet neer bij het besluit van de gemeenteraad voor de herinrichting van Sportpark De Diemen.

DIEMEN Het bestuur en de leden van honk- en softbalvereniging TIW-Survivors vreesden al dat de gemeenteraad op donderdag 2 juli akkoord zou gaan met het voorstel van het college van B en W om een krediet van 2,5 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de herinrichting van Sportpark De Diemen.

Maar de klap is toch hard aangekomen. Het besluit van de gemeenteraad heeft immers tot gevolg dat TIW-Survivors Sportpark De Diemen moet verlaten om plaats te maken voor twee hockeyvelden voor Hockey Club Diemen, een vierde veld voor SV Diemen, een handbalveld voor SV Zeeburg en een beachveld. Dit betekent dat de honk- en softbalvereniging naar Sportpark Middenmeer in Amsterdam moet verhuizen. Daar moet de vereniging gebruik gaan maken van de accommodatie van de vereniging OVVO. Dat is volgens het bestuur van TIW-Survivors niet mogelijk. Het bestuur is van mening dat de accommodatie van OVVO niet toereikend is om alle teams van TIW-Survivors en OVVO te laten spelen en trainen. Voorzitter Gregor Rossen: "Wij willen binnenkort met de gemeente Diemen gaan praten over de situatie die nu is ontstaan. De gemeenteraad heeft vorige week een besluit genomen dat niet kan worden uitgevoerd. Een verhuizing naar Sportpark Middenmeer is voor ons niet mogelijk. Dit besluit van de gemeenteraad kan het einde van TIW-Survivors betekenen. Wij hebben inmiddels juridisch advies ingewonnen en zijn van mening dat wij sterk staan."

Meeleven

De voorzitter van TIW-Survivors heeft gemerkt dat veel mensen in Diemen meeleven met de honk- en softbalvereniging. "Er hebben donderdag heel veel mensen naar de virtuele gemeenteraadsvergadering gekeken en er is ook door veel mensen gereageerd via de sociale media, niet alleen door onze leden. Het blijkt dat ook veel andere inwoners van Diemen met ons meeleven en het vreemd vinden hoe de gemeente met onze vereniging omgaat."

1 november

TIW-Survivos heeft nog even de tijd, want de vereniging heeft een huurcontract dat op 1 november afloopt.

TIW-Survivors heeft een huurcontract tot 1 november

Veel honk- en softbalteams van TIW-Survivors zijn afgelopen weekeinde weer begonnen met de competitie. Het eerste honkbalteam speelde een vriendschappelijk duel. Er vinden komend weekeinde opnieuw competitieduels plaats, daarna is er een zomerstop die drie weken duurt. De honk- en softbalcompetities lopen tot eind oktober.

Gregor Rossen op het veld van OVVO.