Diemenaren waarderen Diemen

DIEMEN Inwoners waarderen Diemen en noemen rustig, groen, dorps en dichtbij Amsterdam het belangrijkst. Ondernemers noemen de ligging van Diemen, de kleinschaligheid en het groeiend aantal inwoners in Diemen als kansen voor de toekomst. Het Diemerbos is verreweg het meest genoemd als bijzondere plek in Diemen en het Diemerplein en het centrum van Diemen worden het meest genoemd als plek die inwoners zouden willen veranderen.

Dit blijkt uit een online enquête waaraan 818 inwoners hebben meegedaan. Verder vinden bewoners het behoud of uitbreiding van het groen in de wijk en het buitengebied belangrijk, en ook duurzaamheid en milieu zijn belangrijk. Verder vinden inwoners dat uitbreiden van het aantal woningen niet ten koste mag gaan van het karakter van Diemen.

Verder voelen inwoners zich betrokken bij het maken van de Omgevingvisie en willen meedenken tijdens het verdere proces. Dat bewijst onder meer het aantal invullers van de enquête (818 inwoners). Het Diemerplein en het centrum van Diemen worden het meest genoemd als plek die inwoners zouden willen veranderen. Daarbij wordt het meest genoemd dat mensen meer afwisseling willen in het horeca- en winkelaanbod. Ook het ontbreken van een (gezellig) dorpscentrum wordt genoemd. De resultaten zijn belangrijk voor de Omgevingsvisie 2040 waar de gemeente momenteel aan werkt.