Ingrid Wells.
Ingrid Wells.

Ingrid Wells is vertrokken bij Welzijn Diemen

DIEMEN Ingrid Wells is op 1 juli gestopt als directeur/bestuurder van Welzijn Diemen. Zij is opgevolgd door Dionne Tool. Tool werkte al geruime tijd als buurtsportcoach bij Welzijn Diemen.

Ingrid Wells was sinds 1 september 2017 directeur/bestuurder bij Welzijn Diemen. Zij oefende die functie sinds maart 2017 een half jaar lang op ad-interimbasis uit. Bij haar aantreden gaf zij aan dat zij het werk voor een periode van drie jaar wilde doen. Welzijn Diemen heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Welzijn Diemen was in het verleden een zorgenkindje van de lokale politiek. Onder leiding van directeur/bestuurder Arie van 't Hoog werd de ommekeer ingezet en onder leiding van zijn opvolger Ingrid Wells is Welzijn Diemen nog sterker en succesvoller geworden. Wells: "Het gaat goed met de stichting. Welzijn Diemen heeft nu geen schulden meer, maar een bescheiden eigen vermogen. Welzijn Diemen krijgt elk jaar subsidie van de gemeente. Wij hebben heel goede contacten met de gemeente. Er is is regelmatig contact met de ambtenaren en elk kwartaal is er overleg met wethouder Jeroen Klaasse."

Zij is tevreden over hetgeen er de afgelopen drie jaar tot stand is gebracht. Welzijn Diemen is steeds meer activiteiten gaan organiseren en daardoor heel zichtbaar in de lokale samenleving. "Huis van de Buurt 't Kruidvat in Diemen-Zuid is een enorm succes. Paul Heskamp, Danielle Hendriks en de andere mensen doen enorm goed werk. Er worden daar activiteiten door Welzijn Diemen georganiseerd, ook in samenwerking met zorginstellingen. Huis van de Buurt Het Noorderlicht in Diemen-Noord heeft een programma dat meer gericht is op ontmoeting en service voor senioren. Het gebouw is opgeknapt en Cora Verhoef is door mij als coördinator aangesteld. Wij hebben sinds enige tijd ook het gebouw De Verbinding op het Van Markenplantsoen in beheer. Wij organiseren er zelf activiteiten voor diverse doelgroepen, zoals kinderen en senioren en verhuren het gebouw. Dit levert ons inkomsten op. Ook Diemenvoorelkaar is een succes. Er worden steeds meer activiteiten georganiseerd. Welzijn Diemen is op alle basisscholen in Diemen actief. Het aanbod is onder andere gericht op kunsteducatie en talentontwikkeling. Welzijn Diemen organiseert ook activiteiten voor peuters."

Het werk van de buursportcoaches is eveneens succesvol en van groot belang. De buursportcoaches organiseren op diverse locaties in Diemen sportactiviteiten voor kinderen en tieners en zijn daardoor goed op de hoogte van hetgeen zich in Diemen afspeelt. Zij delen die informatie met de ambulante jongerenwerker Ibrahim Arab, die zich vooral op oudere tieners richt. De buurtsportcoaches houden in deze tijd van de coronacrisis ook work-outs in verschillend wijken van Diemen. Dit biedt mensen de kans om in de eigen woonomgeving fit te blijven of fit te worden. Welzijn Diemen organiseert ook de Kinderzomerspelen, die dit jaar in aangepaste vorm worden gehouden. Wells is zeer tevreden over de sfeer onder de werknemers. "Ik heb de mensen altijd veel vertrouwen gegeven. Hierdoor zijn nieuwe ideeën ontstaan. De werknemers zijn ook verantwoordelijk voor hun eigen budget. Uiteraard moeten zij uitgaven na afloop verantwoorden. Dit heeft heel goed uitgepakt. Zij gaan bewuster met de financiën om en voelen zich hier ook meer verantwoordelijk voor. Verder heb ik de organisatie geprofessionaliseerd. In het verleden werd de telefoon dikwijls niet opgenomen. Nu is dat wel het geval en als dat een keer niet gebeurt, worden mensen teruggebeld. Ik vind het ook belangrijk dat wij onze afspraken nakomen en als dit een keer niet mogelijk is, wordt er duidelijk aangegeven waarom dit het geval is. Wij werken ook samen met de Hogeschool Inholland. Er werken de laatste jaren veel stagiaires van die opleiding bij Welzijn Diemen." Zij is op eigen verzoek vertrokken bij Welzijn Diemen en gaat zich meer richten op haar werk als coach. Dat heeft zij in het verleden ook gedaan. Welzijn Diemen is net als andere organisaties geconfronteerd met de maatregelen die zijn genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wells had zich haar laatste maanden bij de organisatie dan ook heel anders voorgesteld. "De meeste mensen werken nu voornamelijk thuis. Wij hebben uiteraard regelmatig overleg gehad. Dit heeft mij de mogelijkheid geboden om geleidelijk afscheid te nemen en mijn opvolgster Dionne Tool steeds meer naar voren te schuiven. Dionne is de afgelopen periode duidelijk naar voren getreden als de nieuwe directeur/bestuurder. Ik heb er alle vertrouwen in dat Dionne het goed gaat doen." Wells kreeg in juni een afscheidsreceptie aangeboden. Die bijeenkomst was vanwege de coronamaatregel bescheiden. Er mochten maximaal dertig personen aanwezig zijn.