Johan Muuren, Raymond Aarts, Cees Boot, Bas van Bergen.
Johan Muuren, Raymond Aarts, Cees Boot, Bas van Bergen.

Zaterdagselectie SV Diemen is herkenbaar voor supporters

DIEMEN Na het opheffen van de zondagselectie is het eerste zaterdagteam het vlaggenschip van SV Diemen. Alwin Aarts en Nordin Heus vertellen over ambities en achtergronden van de zaterdagselectie.

Nordin Heus is bestuurslid van de zaterdagsenioren van SV Diemen en doelman. Alwin Aarts is rechtsback van het team. Vorig seizoen was hij tevens aanvoerder. Raymond Aarts en Johan Muuren zijn volgend jaar de trainers van het eerste zaterdagteam, Bas van Bergen en Cees Boot zijn de trainers van het tweede zaterdagteam. Alwin: "De selectie van het eerste en tweede team bestaat uit in totaal 36 spelers, die vrijwel allemaal al lang voor SV Diemen spelen of in het verleden voor de club uitkwamen. Er zijn in totaal 17 nieuwe spelers aan de selectie toegevoegd. Onder andere Boaz Saam, Rowen Buis, Wouter Holthuizen en Bram Schreuder zijn overgekomen van de zondagselectie, Gianno dos Passos speelde in het verleden in het eerste zondagteam, maar is na één seizoen bij JOGA Fortius teruggekeerd bij SV Diemen."

De zondagselectie had de laatste jaren veel weg van een duiventil. Spelers kwamen enkele jaren voor SV Diemen uit en vertrokken dan weer. Dat was niet goed voor de herkenbaarheid bij de supporters en de band met de club. Nordin: "De jeugd kreeg de laatste jaren weinig kans om door te stromen naar de zondagselectie. Het gevolg was dat veel jeugdspelers naar andere verenigingen vertrokken. Dat zal nu anders zijn. Spelers van onder de 19 en onder de 17 weten dat zij de kans krijgen om aan te sluiten bij de selectie, omdat de huidige selectie alleen bestaat uit jongens die hetzelfde pad hebben bewandeld. Wij hopen dan ook dat alle jeugdspelers bij onze club blijven." Net als bij veel andere verenigingen is de zaterdagselectie van SV Diemen vanaf komend seizoen het vlaggenschip. Veel spelers vinden het prettig om op zaterdag te voetballen, na afloop een biertje te drinken en de zondag vrij te hebben. Alwin en Nordin vertellen dat bij de zaterdagselectie de prestaties en de gezelligheid hand in hand gaan. De wens is dat veel seniorenteams die op zaterdag spelen op dezelfde middag hun thuisduels kunnen spelen. Dit zal de manier waarop het zaterdagvoetbal leeft binnen de vereniging ten goede komen. Nordin: "Wij hebben een jonge selectie. De gemiddelde leeftijd is 22, 23 jaar. Bas van Bergen is de enige trainer die jong is. Hij is 28 jaar en is het enige lid van de technische staf dat in het verleden nog niks met de verenging van doen had. Hij zal anders tegen sommige zaken aankijken dan zijn collega's in de technische staf. Door de mix van kennis en ervaring binnen de technische staf verwachten wij de volgende stap te kunnen zetten in de ontwikkeling van de spelers."

Alwin en Nordin hopen dat de ruime en jonge zaterdagselectie voor een andere sfeer in de vereniging kan zorgen. Alwin: "Door jongens met een achtergrond bij de vereniging naar de selectie toe te trekken, verwachten wij de betrokkenheid bij de vereniging in zijn algemeenheid te verhogen; hopelijk leidt dit in de toekomst tot een toename van het aantal vrijwilligers.”