Afbeelding

Robert van den Berg

Eigenaar van marktkraam 't Atelier Damesmode, werkt dertig jaar in Diemen

Wat doe je met 't Atelier?
"Ik sta al dertig jaar lang elke woensdag met mijn kraam op het Diemerplein. Ik verkoop damesmode. Ik mag sinds vier weken weer op de markt staan en het wordt weer drukker. De mensen op de markt zijn gedisciplineerd. Zij blijven netjes in de rij staan en houden voldoende afstand."

Hoe vind je de Diemense markt?
"Ik vind het een heel fijne markt. De klanten zijn aardig en de collega's zijn sociaal. We werken prettig samen met de gemeente. Het enige minpunt vind ik het betaald parkeren, maar daar is waarschijnlijk geen ontkomen aan."

Heb je hobby's?
"Ik tennis en doe aan fitness. Ik tennis in Badhoevedorp en Vijfhuizen. Ik ben een recreatieve speler. Ik kan op mijn niveau een aardig balletje slaan. Fitness doe ik in mijn woonplaats Zwanenburg."

Wat is je beste eigenschap?
"Ik probeer het iedereen naar de zin te maken. Ik kan goed met mensen opschieten. En wat mijn werk betreft: ik sta altijd op de markt, door weer en wind."

En je slechtste eigenschap?
"Ik kan wel eens chagrijnig zijn als ik de regie kwijt raak. Dat ik bijvoorbeeld op een markt op een andere plek moet staan, of dat er iets tegenzit."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Ik ben een paar keer in Noord-Amerika geweest en dat vind ik een prettig land. Het is er mooi, het land is uitgestrekt en de mensen zijn aardig en relaxed. Ze geven je niet het gevoel dat je een toerist bent, maar dat je een van hen bent."

Wat doe je over tien jaar?
"Ik hoop dat ik dan nog kan werken en kan sporten. Ik hoop ook dan nog elke woensdag op de markt in Diemen te staan."