Gregor Rossen op het veld van OVVO.
Gregor Rossen op het veld van OVVO.

TIW-Survivors is duidelijk: verhuizen naar OVVO is geen optie

TIW-Survivors is er duidelijk over: verhuizen naar de accommodatie van OVVO is niet mogelijk. Voorzitter Gregor Rossen geeft uitleg.

DIEMEN Als de gemeenteraad op 2 juli akkoord gaat met het voorstel van het college van B en W moet honk- en softbalclub TIW-Survivors uit Diemen vertrekken om plaats te maken voor twee hockeyvelden, een voetbalveld, een handbalveld en een beachveld. De beoogde nieuwe thuishaven van TIW-Survivors bij OVVO voldoet echter niet aan de eisen, volgens TIW-Survivors en de honk- en softbalbond.

We hebben afgesproken met Gregor Rossen in Sportpark Middenmeer. We staan op het terrein van de Amsterdamse honk- en softbalvereniging OVVO. Rossen wijst naar het enige veld op de accommodatie van OVVO. "Op Sportpark De Diemen beschikken wij over twee velden: een honkbalveld en een softbalveld. OVVO heeft slechts een combiveld waarop alle honk- en softbalteams moeten trainen en spelen. Er ligt ook nog een voetbalveld in het veld waarop wedstrijden gespeeld worden. OVVO heeft momenteel vier teams, wij hebben elf teams, waarvan vier softbalteams. Die softbalteams spelen 's avonds hun wedstrijden. Er kan hier dan niet worden getraind. Het is ook niet mogelijk om met twee teams tegelijkertijd op dit veld te trainen, want daarvoor is het veld te klein. Er wordt door de gemeente Diemen verwezen naar de combivelden van Quick en North Stars in Amsterdam. Maar die vergelijking gaat niet op, want het veld van OVVO is veel kleiner dan de velden van die twee verenigingen." Rossen is duidelijk: een verhuizing van TIW-Survivors naar OVVO is geen optie. De capaciteit van het combiveld is niet toereikend om alle teams van de twee verenigingen te laten trainen en spelen. "Ik heb het al eerder gezegd: als TIW-Survivors naar Sportpark Middenmeer moet verhuizen, betekent dit het einde van onze vereniging. Wij hebben 200 leden, waarvan er 180 competitie spelen. Er is bij OVVO geen ruimte voor al onze teams. En wij gaan als bestuur niet zeggen: jij mag wel mee naar OVVO, maar jij niet." Rossen vreest dat de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel van het college van B en W. "Als de gemeenteraad op 2 juli met het voorstel instemt, gaan wij onmiddellijk met onze juristen praten over de te volgen strategie. Feit is dat wij van de gemeente Diemen een brief hebben ontvangen waarin staat dat wij in de nieuwe situatie voldoende veld- en speelcapaciteit krijgen. Dat is bij OVVO dus niet het geval. Die brief is namens het college van B en W ondertekend door burgemeester Erik Boog."

Het zou de tweede keer in de historie zijn dat de honkbalclub een accommodatie in Diemen moet verlaten. Dertig jaar geleden gingen SV Diemen en TIW-Survivors van Sportpark Spoorzicht naar Sportpark De Diemen. "Diemen is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Er zijn steeds meer kinderen in Diemen komen wonen. En kinderen willen sporten. Ik snap ook wel dat er behoefte is aan een hockeyvereniging in Diemen en misgun de hockeyclub niet haar eigen accommodatie. Maar er had wat ons betreft voor een andere oplossing kunnen en moeten worden gekozen. Er zijn andere plekken waar je hockeyvelden kunt aanleggen, bijvoorbeeld op een deel van Spoorzicht." Rossen weet dat de gemeente Amsterdam in de accommodatie van OVVO wil investeren. "Maar dat zal nog enige tijd duren. Er moet eerst een aanbesteding komen en daarna moeten de werkzaamheden worden uitgevoerd. Bovendien lossen de voorgestelde wijzigingen het probleem van de capaciteit van het veld niet op."

Het honkbalseizoen duurt van april tot en met september, maar door de coronacrisis is het seizoen nog niet begonnen. "Wij hopen dat wij alsnog aan de competitie kunnen beginnen, misschien kan dat in september. Het seizoen zal dan langer doorlopen, wellicht tot in november. Andere sporten hebben tenminste nog een deel van de competitie kunnen afwerken, wij nog geen enkele wedstrijd."