Eric Nijenhuis.
Eric Nijenhuis.

New Look Optiek is al meer dan 40 jaar een begrip in Diemen

Eric Nijenhuis is eigenaar van New Look Optiek in de Arent Krijtsstraat 46. Hij zet de zaak voort nadat zijn vader Eric op 13 maart overleed.

DIEMEN Eric Nijenhuis senior startte in 1976 in loondienst bij New Look Optiek. Twee jaar later nam hij de zaak over.

Eric Nijenhuis (26): "Mijn vader werkte als opticien bij een zaak in de Linnaeusstraat in Amsterdam. Een klant van die zaak wilde een optiek in Diemen beginnen en startte met New Look Optiek. Mijn vader kwam bij hem in loondienst. Op 15 december 1978 heeft mijn vader de zaak overgenomen." New Look Optiek is een begrip bij veel inwoners van Diemen. "Wij hebben veel vaste klanten. Inwoners van Diemen, inwoners van andere gemeenten en mensen die uit Diemen zijn verhuisd, maar klant bij ons zijn gebleven. Wij leveren kwaliteit, verlenen een uitstekende service en hebben veel persoonlijk contact met onze klanten. Wij streven altijd naar een oplossing die past bij de klant. Ik zal een voorbeeld geven: er kwam hier onlangs een jonge jongen in de winkel. Hij had een bril met een behoorlijke plussterkte nodig. Meestal gaat het dan om dikke brillenglazen. Ik heb die glazen zo geslepen dat ze dun zijn geworden en perfect in het montuur passen."

Eric ging als tiener regelmatig met zijn vader mee naar de zaak. Hij werd gegrepen door het vak en rondde een opleiding voor opticien af en voltooide daarna een opleiding voor contactlenzenspecialist. Tijdens die twee opleidingen werkte hij vier dagen per week in de zaak bij zijn vader. In 2018 werd hij mede-eigenaar. "Mijn vader is op 13 maart overleden. Hij heeft tot kort voor zijn overlijden hier in de zaak gewerkt. Mijn vader heeft altijd een heel goed persoonlijk contact met zijn klanten onderhouden. De koffie staat altijd klaar en mensen kunnen vrijblijvend binnenkomen voor advies. Ik ben enorm trots dat ik zijn werk in zijn geest kan voortzetten." Eric werkt samen met collega Jurre Retz en optometrist Mark van Hooff, die elk dinsdag in de zaak aanwezig is. Hij onderzoekt op verzoek de gezondheid van de ogen van klanten en verwijst hen eventueel door naar een oogarts. Eric is tevreden over de plek van de zaak. "Wij zijn goed bereikbaar en mensen kunnen parkeren in de blauwe zone. Daarnaast is het zo dat een bril geen impulsaankoop is. Wij hoeven dus geen zaak in een winkelcentrum te hebben."

New Look Optiek vindt het belangrijk om deel uit te maken van de lokale samenleving. "Wij hebben in het verleden de F1 van SV Diemen gesponsord. Wij zijn nu sponsor van het eerste veteranenteam van SV Diemen. Dat contact is tot stand gekomen omdat twee spelers van die ploeg klant bij ons zijn."

Eric Nijenhuis senior.