Een van de velden van TIW-Survivors op Sportpark De Diemen.
Een van de velden van TIW-Survivors op Sportpark De Diemen.

TIW-Survivors lijkt het kind van de rekening te worden

De gemeenteraad neemt op donderdag 2 juli een besluit over een kredietaanvraag van 2,5 miljoen euro voor de herinrichting van Sportpark De Diemen. Het ziet ernaar uit dat honk- en softbalvereniging TIW-Survivors de grote verliezer wordt.


DIEMEN Het college van B en W stelt de gemeenteraad voor om op Sportpark De Diemen twee hockeyvelden voor Hockey Club Diemen, een vierde veld voor voetbalclub SV Diemen, een handbalveld voor SV Zeeburg en een beachveld aan te leggen. Als de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel wordt TIW-Survivors het kind van de rekening. De honk- en softbalclub moet dan van Sportpark De Diemen naar Sportpark Middenmeer in de Watergraafsmeer in Amsterdam verhuizen.

De fracties van de coalitiepartijen GroenLinks, D66 en PvdA gaven aan het voorstel te steunen. Dit geldt ook voor de fractie van oppositiepartij VVD. Door de aanleg van de nieuwe velden komt er op Sportpark De Diemen ruimte voor zo'n achthonderd extra mensen die op een georganiseerde wijze aan sport kunnen doen. TIW-Survivors moet volgens de plannen na de verhuizing naar Sportpark Middenmeer een combiveld gaan delen met de huidige bespeler OVVO. Wethouder Jeroen Klaasse vertelde aan de gemeenteraad dat de gemeente Amsterdam heeft aangegeven in de accommodatie van OVVO te willen investeren, zodat TIW-Survivors en OVVO er beide kunnen trainen en spelen. TIW-Survivors is zeer teleurgesteld over het verloop van de informatieve gemeenteraadsvergadering van vorige week donderdag. Gregor Rossen, voorzitter van TIW-Survivors: "Wij zijn van mening dat het voor TIW-Survivors niet mogelijk is om naar de accommodatie van OVVO te verhuizen. Er is op het combiveld geen ruimte voor alle teams van TIW-Survivors en OVVO om er te spelen en te trainen. De kennis ontbreekt bij de mensen die het besluit moeten nemen. Dat vind ik erg. Wij gaan ook toch ook niet vertellen dat SV Diemen in de toekomst op een driehoekig veld moet gaan spelen, of dat de tennisvereniging gebruik moet gaan maken van pingpongballen. Als de gemeenteraad op 2 juli akkoord gaat met dit voorstel betekent dit waarschijnlijk het einde van TIW-Survivors. Wij zien geen mogelijkheid om bij OVVO te gaan spelen. De uitkomst is in tegenspraak tot eerder gedane beloftes door de wethouder." TIW-Survivors vreest dus ten onder te gaan. De vereniging zal zich echter tot het uiterste verzetten. Als de gemeenteraad op 2 juli inderdaad akkoord gaat met het voorstel van het college van B en W zal het bestuur van TIW-Survivors juridische stappen ondernemen.

Wethouder Jeroen Klaasse gaf tijdens de informatieve vergadering van de gemeenteraad aan dat hij kans ziet dat de beeballers van TIW-Survivors in Diemen actief kunnen blijven. Hij denkt dat dit eventueel mogelijk is op een van de velden van SV Diemen of op het Cruyff Court in park De Omloop. Beeball is een snelgroeiende sport voor kinderen. De gemeente wil dat TIW-Survivors een 'Diemense vereniging' blijft. TIW-Survivors zal ook na een verhuizing naar Amsterdam lid kunnen blijven van de Sportraad Diemen en binnenaccommodaties in Diemen kunnen blijven huren tegen het tarief dat ook andere verenigingen uit Diemen betalen."