Campagne hulp bij geldproblemen

DIEMEN De gemeente Diemen heeft in samenwerking met welzijnsorganisatie MaDi het afgelopen half jaar gewerkt aan een brede aanpak om inwoners van Diemen met geldproblemen te helpen.

Financiƫle problemen en schulden vormen een groeiend maatschappelijk probleem. Voor de coronacrisis had ongeveer 1 op de 5 Nederlandse huishoudens risicovolle schulden. Door de coronacrisis zal die problematiek zeker verder toenemen. Het is belangrijk om geldproblemen en schulden vroeg te signaleren en er tijdig iets aan te doen. Preventie en vroeg signaleren zijn twee belangrijke componenten in deze aanpak. Bij die aanpak is nu nieuw communicatiemateriaal ontwikkeld om te voorzien in informatie over schuldhulpverlening, maar vooral ook om het taboe op het gesprek over schulden te doorbreken, want iedereen kan met schulden te maken krijgen.

Verantwoordelijk wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg: "Geldproblemen zijn in de eerste plaats heel vervelend voor de mensen die ze hebben. Het kost soms erg veel moeite om er een oplossing voor te vinden en erover praten is zeker niet gemakkelijk. Maar als er niets aan gedaan wordt, worden deze problemen snel groter. Wij kunnen er als gemeente een rol bij spelen om aan oplossingen te werken.

3