Schulden

Vervolg van voorpagina.

"Een belangrijke eerste stap is wel om er het gesprek over aan te gaan. Met de gemeente of met andere hulpverleners. Daarom ben ik zo blij met het nieuwe materiaal. Dat helpt mensen op een laagdrempelige manier mogelijk van de schroom af om ondersteuning te zoeken."

De informatiecampagne maakt deel uit van een groter geheel met voorlichtingsbijeenkomsten, overleg met ketenpartners over vroegsignalering en de inzet van een preventiemedewerker.

De boodschap van de nieuwe campagne is dat iedereen met geldproblemen te maken kan krijgen. Het is belangrijk om dan niet te lang te wachten en zo snel mogelijk hulp te zoeken. De campagne bestaat uit een aantal folders die worden verspreid bij ketenpartners en hulporganisaties in Diemen, zoals de MaDi, buurthuizen en de voedselbank. De partners krijgen ook de beschikking over een animatiefilmpje dat de schuldenproblematiek bespreekbaar maakt. Vaak zijn deze hulpverleners de eersten die signalen zien en die mensen goed kunnen verwijzen. Voor zzp’ers en ondernemers is een speciale folder ontwikkeld met informatie over de schuldhulpverlening die de gemeente ondernemers kan bieden. De informatie uit de campagne is uiteraard ook te vinden op de website van de gemeente. Diemenaren die in gesprek willen met een schuldhulpverlener van MaDi kunnen elke werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur bellen met de gemeente via 020-3144888.


TIW-Survivors

Het college van B en W heeft aan de gemeenteraad een krediet aangevraagd voor de herinrichting van Sportpark De Diemen.

Als de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel heeft dit tot gevolg dat TIW-Survivors van Sportpark De Diemen moet vertrekken en verhuist naar Sportpark Middenmeer in Amsterdam. Op Sportpark De Diemen komt dan plaats voor een extra veld voor SV Diemen, twee velden voor Hockey Club Diemen, een veld voor handbalvereniging SV Zeeburg en een beachveld.

De gemeenteraad praat vanavond tijdens de informatieve raadsvergadering over het voorstel. De gemeenteraad neemt op donderdag 2 juli een besluit.