Bezoekers worden ontvangen door een zaalwacht.
Bezoekers worden ontvangen door een zaalwacht.

Theater de Omval organiseert weer filmvoorstellingen

Theater de Omval organiseert deze maand weer filmvoorstellingen. Er zijn uiteraard maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.


DIEMEN De eerste filmvoorstelling vond donderdagmiddag 4 juni plaats. Alle filmvoorstellingen die deze maand op de agenda staan, zijn uitverkocht.

Er wordt elke dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag om 20.15 uur een film vertoond. Op de dinsdag- en de donderdagmiddag is er ook om 14.15 uur een filmvoorstelling.

In Theater de Omval zijn maatregelen genomen om personeel en bezoekers in staat te stellen 1,5 meter afstand te houden. Bezoekers die het gebouw binnenkomen gaan meteen naar links en komen vervolgens in Grand Café Blauw. Zij kunnen aan het einde van de gang naar Grand Café Blauw hun handen reinigen met gel en papier.

Bezoekers kunnen in Grand Café Blauw plaatsnemen op stoelen aan tafels. Er is uiteraard rekening mee gehouden dat bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Dertig bezoekers

In Grand Café Blauw en in de theaterzaal is door de coronamaatregelen die tot 1 juli gelden slechts plaats voor dertig bezoekers. Bezoekers van de film worden in de theaterzaal ontvangen door de zaalwacht. Die neemt de reservering van de bezoekers in ontvangst en wijst hen op hun zitplaatsen.

Er mogen momenteel maximaal 30 bezoekers komen

De bezoekers van de film hadden er vorige week donderdagmiddag veel zin in. Een echtpaar uit Weesp was met de auto naar Theater de Omval gekomen. "Wij komen hier wel vaker. Het is een mooi theater en voor ons heel goed bereikbaar", aldus de Weespers.

Verheugd

Een echtpaar uit Diemen-Zuid had zich eveneens verheugd op de filmvoorstelling: "Het is prettig dat wij weer ergens heen kunnen. Wij zijn maandag voor het eerst weer uit eten geweest. Bij het Wapen van Diemen. Het was goed om te zien dat het personeel en de gasten van de horeca zich aan de regels houden. Hier in Theater de Omval is het ook goed georganiseerd", aldus de bewoonster van Diemen-Zuid.

Begin juli gaan het theater en Grand Café Blauw dicht in verband met de zomervakantie. Mogelijk wordt er nog wel een zomerprogramma georganiseerd. Half augustus begint het nieuwe theaterseizoen. Vanaf 1 juli zijn honderd bezoekers in de horeca en theaters toegestaan. Maar in Grand Café Blauw en in de theaterzaal is in verband met de coronamaatregelen geen plaats voor zoveel mensen. In de theaterzaal is dan plaats voor maximaal 50 bezoekers.




Bezoekers wassen hun handen.