Henk van der Weele.
Henk van der Weele. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen verwacht de komende jaren fors te groeien

SV Diemen verheugt zich op de aanleg van een vierde veld. Voorzitter Henk van der Weele vertelt over de ontwikkelingen bij de voetbalclub.

DIEMEN SV Diemen verhuisde in 1990 van Sportpark Spoorzicht bij het station in het centrum van Diemen naar de huidige accommodatie op Sportpark De Diemen.

De voetbalclub heeft de afgelopen dertig jaar een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Met name het aantal jeugdleden is fors gestegen. Door de groei van de gemeente Diemen zal het aantal jeugdleden nog verder toenemen, is de verwachting van Van der Weele. Er worden in Plantage de Sniep steeds meer woningen opgeleverd en ook in Holland Park zal het aantal woningen in de toekomst fors uitbreiden.

Van der Weele: "Wij hebben momenteel zo'n duizend leden, waarbij er meer dan zeshonderd in de jeugd spelen. Er is bij de mini's en andere jeugdafdelingen een wachtlijst. Diemen krijgt in de toekomst zo'n 35.000 inwoners en dan is er behoefte aan een voetbalclub met ruimte voor tussen de 1300 en 1400 leden." Als de gemeenteraad op 2 juli akkoord gaat met het voorstel van het college van B en W krijgt Diemen een vierde veld. Tevens komen er twee velden voor Hockey Club Diemen, een veld voor handbalvereniging SV Zeeburg en een beachveld. Het gevolg hiervan is dat honk- en softbalvereniging TIW-Survivors moet verhuizen naar Sportpark Middenmeer in Amsterdam. TIW-Survivors legt zich hier echter niet bij neer. Van der Weele hoopt dat SV Diemen aan het begin van het seizoen 2021-2022 over het vierde veld kan beschikken.

Van der Weele typeert SV Diemen als een beschaafde dorpsclub met ambitie: "Onze ambitie is dat alle selectieteams van de jeugd over een jaar of vijf op divisieniveau spelen. Wij trekken steeds meer goede trainers aan en willen het aantal trainingen van de selectieteams van de jeugd uitbreiden van twee naar drie keer per week. Om dat mogelijk te maken is een vierde veld nodig. Als de selectieteams op een hoog niveau spelen, wordt SV Diemen aantrekkelijker voor alle jeugdspelers uit Diemen. Wij willen binnenkort ook gaan samenwerken met een voetbalschool met een goede naam. Die voetbalschool kan ervoor zorgen dat het niveau van de jeugdspelers omhoog gaat. Niet alleen van de spelers van de selectieteams, maar ook van de andere jeugdteams. Wij willen dat alle jeugdspelers uit Diemen bij SV Diemen gaan spelen en er blijven spelen. Mijn mening is: als je in Diemen woont en van voetbal houdt dan zijn er slechts twee clubs belangrijk voor je: SV Diemen en natuurlijk Ajax. Als we het over ambitie hebben, is er nog iets wat ik belangrijk vind voor de ontwikkeling van de club. Op en rond het veld zijn wij een afspiegeling van de Diemense samenleving. Spelers, trainers, ouders; de multiculturele Diemense samenleving zie je hier echt terug. Helaas is dat, buiten het voetbal, binnen de club nog niet echt doorgedrongen. Het kader is nog behoorlijk ‘wit’. Mijn wens is dan ook om de multiculturele samenleving aan de bestuurstafel en in de kantine terug te zien."

SV Diemen heeft tijdens het afgelopen seizoen afscheid genomen van de zondagselectie. De zaterdagselectie wordt het vlaggenschip van de vereniging. "Wij hebben volgend seizoen twaalf jeugdteams die op zondag spelen. Het betekent dat er op zondag ruimte ontstaat voor andere vormen van voetbal, zoals 7 tegen 7, walking football of voetbal voor mensen met een handicap. Wij komen graag met mensen in gesprek die willen helpen om dit op te starten. Uiteraard is er ook ruimte voor de traditionele seniorenteams."

Het bestuur van SV Diemen wil een businessclub oprichten. "Er zijn in Diemen veel bedrijven gevestigd, zowel grote als kleine bedrijven. Het zou mooi zijn als veel lokale bedrijven lid willen worden van onze businessclub en ons financieel willen steunen. Wij kunnen dit extra geld gebruiken om nog meer te investeren in de jeugd en iets extra's te doen voor de zaterdagselectie. Denk daarbij aan het organiseren van een trainingskamp. Wij betalen onze spelers geen cent en zullen dat ook in de toekomst niet gaan doen", aldus Van der Weele.

Van der Weele: 'SV Diemen heeft extra veld hard nodig'