Bezoekers kunnen weer terecht in De Diem

DIEMEN Bewoners van De Diem kunnen sinds gisteren weer bezoek in het verpleeghuis ontvangen. Een woordvoerder van Cordaan laat weten dat er in De Diem met een beperkte bezoekersregeling op afspraak is begonnen. Deze bezoekersregeling geldt nog niet voor verpleeghuis Berkenstede.

Het kabinet heeft besloten dat verpleeghuizen die aan de vastgestelde eisen voldoen sinds 25 mei weer open mogen voor bezoek. Cordaan liet eerder weten dat het nog niet mogelijk was om De Diem en Berkenstede in de laaste week van mei al open te stellen voor bezoek, omdat de twee verpleeghuizen nog niet coronavrij waren. Dit is nu wel het geval in De Diem.

Vast persoon

Bewoners van De Diem kunnen sinds gisteren bezoek ontvangen van een vast persoon. Die kan alleen op afspraak een bezoek brengen aan een bewoner van De Diem. Er gelden uiteraard strenge regels ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus.

Verpleeghuis Berkenstede is nog niet open voor bezoek. Het verpleeghuis in Diemen-Zuid is nog niet coronavrij.

Quarantainers

Bewoners van verpleeghuizen konden van 20 maart tot 25 mei geen bezoek ontvangen. Bij de verpleeghuizen in Diemen zijn in mei Quarantainers geplaatst, waarin bewoners bezoekers kunnen ontvangen.

Bezoekers van bewoners van Berkenstede kunnen ook de komende periode in de Quarantainer terecht, die voor de hoofdingang van het verpleeghuis in Diemen-Zuid staat. Ook de Quarantainer bij De Diem blijft in gebruik voor niet-vaste bezoekers. De Quarantainer staat in de tuin ven het verpleeghuis in het centrum van Diemen.