Gemeenteraad akkoord met herziening erfpachtstelsel

DIEMEN De gemeenteraad heeft donderdag ingestemd met het voorstel voor herziening van het erfpachtstelsel van het college vanburgemeester en wethouders. Het nieuwe stelsel wordt per 1 oktober 2020 ingevoerd.

Het in 1958 ingevoerde erfpachtstelsel van tijdelijke erfpachten wordt vervangen door een op eeuwigdurende erfpacht gebaseerd stelsel. Ook wordt aan alle eigenaren van particuliere koopwoningen op erfpachtgrond de mogelijkheid geboden om via koop van het bloot eigendom volledig eigenaar van de grond te worden. Alle erfpachters worden individueel per brief geïnformeerd over de invoering van het nieuwe stelsel. Verder is vanaf 11 juni alle achtergrondinformatie te vinden op de gemeentelijke website waaronder het raadsbesluit, de rekentool etc. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van de zoekterm ‘erfpacht’. Vanaf 1 oktober 2020 kunnen alle erfpachters van particuliere koopwoningen via de website van de gemeente een verzoek tot omzetting van hun erfpachtrecht indienen.


Diemenaar aangehouden in verband met steekincident

DIEMEN De politie heeft vorige week twee minderjarige verdachten aangehouden in verband met een steekincident in Amsterdam-Zuidoost. Een van hen is een inwoner van Diemen.

Het steekincident vond woensdagavond 27 mei plaats aan Huigenbos. Het slachtoffer zou zijn belaagd en zijn gestoken met een groot mes door een groep jongens. Korte tijd later hield de politie een verdachte aan op basis van een signalement dat een getuige door had gegeven aan de politie. Deze jongen bleek niets met het incident te maken te hebben en is na verhoor heengezonden; hij is geen verdachte meer in de zaak. De recherche heeft vorige week twee nieuwe verdachten aangehouden. De verdachten zijn minderjarig en zijn woonachtig in Diemen en Amsterdam. De recherche sluit meerdere aanhoudingen in dit onderzoek niet uit. Mensen die over meer informatie beschikken kunnen contact opnemen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.