Deze dames genieten op het terras van Grand Café Cheers.
Deze dames genieten op het terras van Grand Café Cheers.

Gejuich op terras bij heropening van horeca

De horeca is maandag weer opengegaan. Veel inwoners van Diemen maakten gebruik van de gelegenheid om in een van de restaurants of cafés in Diemen van een maaltijd of drankje te genieten. De gasten en het personeel hielden zich keurig aan de regels. De sfeer was prettig en leuk.

DIEMEN De horeca moest op zondagavond 15 maart om 18.00 uur de deuren sluiten. Maandag bleek dat de gasten de horeca gemist hebben.

Horecaondernemers hebben veel maatregelen moeten nemen om aan de regels te voldoen die voor de voor de horeca gelden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De gasten bleken begrip te hebben voor die maatregelen en hielden zich aan de regels. Het was op tweede pinksterdag gezellig druk. Veel klanten bezochten een restaurant of een café. Op de terrassen en aan een tafeltje in een café of restaurant was het gezellig vertoeven. Grand Café Cheers en Het Wapen van Diemen hebben met toestemming van de gemeente hun terras uitgebreid. Café 't Pandje beschikt sinds dinsdag over een terras aan de voorzijde van de zaak. Brasserie Drusius hoopt binnenkort een terras te openen. Dat veel mensen hebben uitgekeken naar de heropening van de horeca bleek bij Grand Café Cheers. Toen de zaak om maandag om 12.00 uur openging, klonk er gejuich op het terras. Burgemeester Erik Boog: ”Ik ben blij voor de horecaondernemers dat hun zaken en de terrassen weer open zijn. Het blijft een lastige situatie vanwege alle coronamaatregelen, maar gelukkig kon deze stap nu gezet worden. Over het algemeen hielden de gasten en de ondernemers in Diemen zich goed aan alle voorschriften. Soms is het nog een beetje zoeken, dat begrijp ik ook. Er is door de horeca hard gewerkt aan een zorgvuldige heropening en wij denken als gemeente graag mee als er onduidelijkheden of dilemma’s zijn. We hebben aan de ondernemers de ruimte geboden om waar mogelijk hun terrassen uit te breiden en dat loopt goed. Ik doe wel een klemmend beroep op iedereen om zich aan de regels en adviezen te blijven houden. Want het zou toch verschrikkelijk jammer en schadelijk voor de horeca zijn als dit weer moet worden teruggedraaid. Laten we na een goede start dus goed volhouden met elkaar!”

Een gezellige middag op het terras van Het Wapen van Diemen.
Gasten van Le Bistro hebben het naar hun zin.
Wim Bohnenn en een van zijn kleindochters bij Brasserie Drusius.
Café 't Pandje heeft nu een prachtig terras.