Afbeelding

Jelle Maasdam

Eigenaar Maasdam IJzerwaren in winkelcentrum Diemerplein

werkt ruim 20 jaar in Diemen

Hoe ben je in de zaak begonnen?
"Toen mijn vader eigenaar van de zaak was, werkte ik achter de schermen van de zaak al mee. Nooit in de winkel. Dat wilde hij niet. Hij heeft ruim twintig jaar geleden een ernstig verkeersongeluk gehad. Ik heb toen mijn baan bij UPC opgezegd en ben filiaalchef geworden. In 2004 heb ik de winkel gekocht van mijn vader."

Hoe gaat het met Maasdam IJzerwaren?
"Het gaat heel goed. Er is wel sprake van een verschuiving. Wij zijn nog steeds de winkel die heel veel producten verkoopt, maar het accent komt steeds meer op de buitendienst te liggen. Denk daarbij aan hang-en-sluitwerk, luxaflex en zonweringen. Wij hebben veel vaste klanten die gelukkig dikwijls terugkomen. Niet alleen klanten uit Diemen, maar ook uit Weesp, Muiden, Duivendrecht en Amsterdam."

Heb je hobby's?
"Ik heb weinig tijd voor hobby's omdat ik heel druk ben met mijn werk. Maar ik ga graag een stuk fietsen of wandelen. Meestal in het Amsterdamse Bos. Dat is dicht bij onze woning in Aalsmeer. Daar wonen wij al een jaar of tien."

Ga je wel eens uit?
"Ik ga graag met mijn vrouw en twee dochters uit eten. Meestal in Noordwijk. Daar kun je ook heerlijk wandelen op het strand."

Wat is je beste eigenschap?
"Ik ben geduldig."

En je slechtste eigenschap?
"Ik kan wel eens nonchalant zijn. Dan stel ik iets uit dat ik eigenlijk vandaag moet doen."

Wat kan er beter in Diemen?
"De loswal. Ik zou graag zien dat daar een boulevard komt met diverse horecazaken, zoals restaurants en cafés. Met grote terrassen."