Geld voor velden hockey, voetbal en handbal

DIEMEN Het college van burgemeester en wethouders wil op sportpark De Diemen twee nieuwe hockeyvelden, een extra voetbalveld, een handbalveld en een beachveld aanleggen. Daartoe doet het college nu een kredietaanvraag van 2,5 miloen euro bij de gemeenteraad.

Het is de bedoeling dat de gemeenteraad de kredietaanvraag en de herinrichting nog voor de zomer bespreekt. De herinrichting van het sportpark betekent helaas ook dat honkbalclub TIW-Survivors zal moeten verhuizen naar sportpark Middenmeer in Amsterdam.

De herinrichting was een ingewikkelde ruimtelijke puzzel. De behoefte aan sportvelden moet worden ingepast in een omgeving met een woonwijk, spoorwegen, hoogspannings- en andere masten, leefgebieden van beschermde flora en fauna en wandelpaden. In die omstandigheden stelt het college nu voor twee volwaardige kunstgrasvelden voor Hockey Club Diemen aan te leggen en een extra voetbalveld voor SV Diemen. Daarnaast is er een handbalveld voor SV Zeeburg voorzien en een veld voor beachsporten, zoals beachvolleybal en beachhandbal. Ook zijn er extra parkeerplaatsen nodig. Het is de bedoeling dat de nieuwe velden zoals gebruikelijk eigendom blijven van de gemeente Diemen en worden verhuurd aan de verenigingen.

3