Afbeelding

Aernout Bax

Mede-eigenaar van XAB Diemen aan het Gruttoplein, werkt twintig jaar in Diemen

Hoe gaat het met XAB Diemen?
"Heel goed. Wij zijn een gecombineerde witgoed- en bruingoedwinkel. Robbert Cligge en ik zijn nu 6,5 jaar met de zaak aan het Gruttoplein in Diemen-Noord gevestigd en hebben veel vaste klanten. Er komen steeds meer klanten bij. Niet alleen uit Diemen, maar ook uit verschillende wijken in Amsterdam. Max, de oudste zoon van Robbert, werkt ook bij ons."

Wat is de kracht van XAB Diemen?
"Ons format is dat klanten een afspraak kunnen maken en hier langs kunnen komen. Wij geven goed advies en een goede service. Ik onderhoud het contact met de klanten en Robbert levert de artikelen aan huis af en installeert de apparatuur. Robbert verricht ook reparaties."

Welke coronamaatregelen hebben jullie getroffen?
"Wij hebben een kleine zaak. Klanten wachten voor de winkel tot zij kunnen worden ontvangen. Dat gaat heel goed. Als er een klant in de winkel is, gaan Robbert en Max even naar achteren. Onder normale omstandigheden ga ik even met de klant aan tafel zitten en drinken we een kopje koffie. Dat kan helaas nu niet."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik heb weinig tijd voor hobby's omdat ik zes dagen per week werk. Ik besteed veel aandacht aan mijn kleinkinderen en doe aan fitness. Ik ga twee keer per week naar Basic-Fit in Diemen. Dat kan nu niet, dus doe ik thuis aan fitness."

Wat is je favoriete muziek?
"Vooral de muziek waarnaar ik luisterde toen ik jong was: Roxy Music, The Rolling Stones en Gerry Rafferty."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Mijn vrouw komt uit Spanje. Wij gaan daar vaak heen. Ja, ik spreek Spaans."