Mark Kaandorp voor het Medisch Centrum Holland Park.
Mark Kaandorp voor het Medisch Centrum Holland Park.

Medisch Centrum Holland Park gaat op 2 juni open

Medisch Centrum Holland Park aan het Willen Dudokhof 93 in Holland Park opent op dinsdag 2 juni de deuren. Mark Kaandorp (34) en zijn partner Joyce Schreuder (30) zijn de eigenaars van het Medisch Centrum Holland Park.



DIEMEN Kaandorp en Schreuder openden vier jaar geleden, op 1 juni 2016, het Sport Medisch Centrum Diemen (SMC Diemen) aan de Burgemeester van Tienenweg 24 in Diemen. Het SMC Diemen is inmiddels een begrip in Diemen.

Kaandorp: "Joyce en ik hebben de ambitie om verder te groeien. Wij kregen de kans om deze ruimte in Holland Park te huren en hier het Medisch Centrum Holland Park op te zetten en verder te ontwikkelen. Inclusief mijzelf komen hier direct vier en later maximaal twaalf fysiotherapeuten te werken. Daarnaast vestigt Huisartsenpraktijk Holland Park met huisarts Sterre Hartong en haar collega's zich hier. Ook komt er een dependance van de Diemer Apotheek in dit gebouw."

Hij is tevreden over de locatie van het Medisch Centrum Holland Park. Het gebouw ligt aan het begin van nieuwbouwwijk Holland Park, die volop in ontwikkeling is en de komende jaren verder gaat groeien. De campus van OurDomain en Diemen-Zuid liggen vlakbij. Kaandorp wijst erop dat Joyce en hij eigenaar blijven van het Sport Medisch Centrum Diemen in het centrum van de gemeente. Joyce gaat leiding geven aan het SMC Diemen aan de Burgemeester van Tienenweg en Mark aan het Medisch Centrum Holland Park. In het Medisch Centrum Holland Park en het Sport Medisch Centrum werken vanaf 2 juni 25 fysiotherapeuten, inclusief Joyce en Mark.

500 vierkante meter

Mark geeft een rondleiding door het Medisch Centrum Holland Park. Het gebouw heeft een oppervlakte van 500 vierkante meter. Er wordt nog hard gewerkt aan de inrichting. Patiënten komen binnen via de ingang aan het Willem Dudokhof 93 en worden ontvangen door personeel van de receptie. Zij kunnen vervolgens plaatsnemen in de centrale wachtruimte. Daarnaast zijn er vijf behandelkamers voor fysiotherapeuten; de ruimte van de Diemer Apotheek ligt eveneens vlak bij de receptie. Patiënten van Huisartsenpraktijk Holland Park vinden de behandelkamers van de huisartsen aan de andere zijde van het pand.

Uitgiftepunt voor medicijnen

Mark en Joyce zijn ook eigenaars van SMC Diemen in centrum

Kaandorp: "Aan de buitenkant van het gebouw komt een uitgiftepunt voor medicijnen van de Diemer Apotheek. Cliënten kunnen daar 's avonds en in de weekeinden medicijnen afhalen."

Mark vertelt dat het uitstekend gaat met het Sport Medisch Centrum Diemen aan de Burgemeester van Tienenweg.

"Joyce en ik zijn vier jaar geleden met zijn tweeën en enkele collega's begonnen en hebben door de jaren heen steeds meer fysiotherapeuten met verschillende specialismen in dienst genomen. Inclusief de fysiotherapeuten die in het Medisch Centrum Holland Park gaan werken, hebben wij vanaf juni 23 fysiotherapeuten in dienst, onder wie 8 kinderfysiotherapeuten. Diemen is een gemeente die de laatste jaren enorm is gegroeid. Het aantal inwoners neemt de komende jaren nog verder toe. Het is te verklaren waarom er veel behoefte is aan fysiotherapeuten. Mensen bewegen steeds meer, ook mensen die al op leeftijd zijn. En dit levert weleens blessures op, die fysiotherapeuten kunnen behandelen. Wij werken ook samen met alle basisscholen in Diemen. Bij ons kunnen mensen van alle leeftijden terecht: van baby's tot hoogbejaarden. Wij hebben zo veel expertise in huis dat wij mensen met vrijwel alle klachten kunnen helpen."

Volop kansen

Hij ziet volop kansen voor het Medisch Centrum Holland Park. "De verschillende disciplines die hier gaan werken zullen zo veel mogelijk samenwerken. Wij kunnen elkaar aanvullen en zullen indien nodig naar elkaar verwijzen."







Medisch Centrum Holland Park.