SV Diemen-Sporting Martinus.
SV Diemen-Sporting Martinus.

Veel spelers SV Diemen vertrekken

DIEMEN Het eerste zondagteam van SV Diemen kwam op zondag 8 maart voor het laatst in actie. De ploeg won toen voor eigen publiek met 4-0 van het hooggeplaatste Sporting Martinus. De competitie werd daarna stilgelegd in verband met het coronavirus. De KNVB besloot later om de competities in het amateurvoetbal te schrappen. Er werden geen kampioenen aangewezen en er degraderen en promoveren geen ploegen.

Het duel tussen SV Diemen en Sporting Martinus blijkt achteraf een historische waarde te hebben. Het was de laatste keer dat het eerste zondagteam van SV Diemen in actie kwam. Het bestuur had eerder al besloten om de zondagselectie op te heffen: het bleek niet mogelijk om voor het seizoen 2020-2021 een sterke selectie samen te stellen.

Zaterdag 1

Het eerste zaterdagteam wordt met ingang van het seizoen 2020-2021 het vlaggenschip van SV Diemen. Dat team komt uit in de vierde klasse van de KNVB.

Trainer Mark Steur maakte in de winter bekend SV Diemen te gaan verlaten. Hij wordt met ingang van het seizoen 2020-2021 trainer van de zaterdagselectie van Buitenboys in zijn woonplaats Almere. Een aantal spelers had in de loop van het afgelopen seizoen al aangegeven SV Diemen te gaan verlaten.

De hoop was erop gevestigd dat een aantal spelers van de zondagselectie zou overstappen naar de zaterdagselectie en voor een kwaliteitsimpuls zou zorgen. Maar een groot aantal spelers van zondag 1 gaat de club verlaten. Jessy te Paske, Chris Kommers, Sharinda Jagroep, Magdy Ibrahim, Jesse Ringelberg, Tommy Gans, Anthony Dean en Dean Palmer komen volgend seizoen uit voor een andere club. Wouter Holthuizen, Boaz Saam, Rowen Buis en Bram Schreuder blijven, Marco Moelee stopt.