Afbeelding

Johan van Overbeek

Eigenaar van cateringbedrijf Absolute Delicious,
woont 38 jaar in Diemen

Hoe gaat het met Absolute Delicious?
"We hebben het heel moeilijk, maar dat geldt voor veel bedrijven. We bestaan 21 jaar en hadden een schitterend jaar voor de boeg. Wij zouden veel doen tijdens Sail, het EK voetbal en in Ahoy en de Ziggo Dome. Maar door het coronavirus gaan die evenementen niet door. Ik ben gaan nadenken over hoe ik toch aan omzet kon komen. Wij bezorgen nu maaltijden aan huis bij particulieren. Af en toe houden wij speciale acties via sociale media, bijvoorbeeld tijdens Moederdag. Als de regels het toelaten wil ik op 1 juni voor drie maanden een pop-uprestaurant starten aan het IJ."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik breng graag tijd door met mijn drie zonen en ben gek op reizen. Ook ben ik supporter van Ajax. Ik ga naar elke thuiswedstrijd en naar veel Europese wedstrijden in het buitenland. Ik mis de wedstrijden wel."

Was Ajax kampioen geworden?
"Ajax had een slechte periode achter de rug, maar had het wel gered. Ajax stond bovenaan op het moment dat de competitie werd stilgelegd en had de schaal moeten krijgen."

Wat is jouw beste eigenschap?
"Ik probeer er voor iedereen te zijn. En als het tegenzit, zoals nu, komt de ondernemer in mij boven en ga ik naar oplossingen zoeken."

En je slechtste eigenschap?
"Als het tegenzit heeft dit weleens invloed op mijn humeur."

Wat kan er beter in Diemen?
"Er is hier veel goed geregeld. Dan denk ik aan de scholen en ook de horeca is de laatste jaren uitgebreid. Onder andere Grand Café Cheers is een aanwinst. Ik vind het jammer dat er leegstand is in het winkelcentrum. Ik zou het goed vinden als mensen naar de winkel gaan in plaats van online te kopen."