Buurtgroep wil second opinion over verkeersplannen

DIEMEN Buurtgroep VerkeerD door Diemen Zuid heeft onlangs bij de gemeente een zienswijze ingediend op de plannen betreffende wijzigingen van de Verkeersstructuur Diemen-Zuid.

De buurtgroep is tegen de plannen van de gemeente om de verkeersstructuur in Diemen-Zuid aan te passen. Die plannen hebben onder meer tot gevolg dat de busbaan in Diemen-Zuid wordt opengesteld voor autoverkeer. Buurtgroep VerkeerD door Diemen Zuid is al ruim twee jaar actief en vertegenwoordigt 370 leden.

"Er staan veel belangen van omwonenden op het spel. De buurtgroep is zeer zorgvuldig te werk is gegaan bij het opstellen van de uitgebreide zienswijze. Op diverse onderwerpen en met ruim 190 aandachtspunten, vragen en tegenstrijdigheden wordt de gemeente om nadere onderbouwing en toelichting gevraagd over de plannen voor het openstellen van de busbaan in Diemen-Zuid", aldus de buurtgroep.

De buurtgroep geeft aan dat veel bewoners die langs de busbaan wonen erg bezorgd zijn over het voorstel van de gemeente om de busbaan in Diemen-Zuid open te stellen voor autoverkeer. De buurtgroep is van mening dat de voorgestelde oplossing niet afdoende is doordacht en met name op het gebied van veiligheid, handhaving, duurzaamheid, milieu en leefbaarheid niet meer van deze tijd is. De gehele zienswijze is te vinden op www.verkeerddoordiemenzuid.nl.

De buurtgroep heeft de fractievoorzitters in de gemeenteraad voorgesteld om door een onafhankelijke verkeerskundige een second opinion te laten uitvoeren. "Door de oorspronkelijke plannen van de gemeente voor te leggen aan een tweede professional voor een second opinion zou een bindend advies afgegeven kunnen worden."

5