Jan Metgod, directeur van De Octopus.
Jan Metgod, directeur van De Octopus.

Kinderen krijgen na lange tijd weer les op school

Leerlingen van de basisscholen gaan sinds maandag weer naar school. Veel kinderen zijn blij dat ze hun vrienden en vriendinnen weer kunnen zien.

DIEMEN De Nieuwe Kring ging maandag al open, de overige basisscholen in Diemen openden dinsdag de deuren.

Alle scholen volgen uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Sandra van der Meulen, directeur van De Nieuwe Kring, vertelt dat het ouders niet is toegestaan om het schoolplein te betreden. De school beschikt sinds maandag ook over een groot aantal extra in- en uitgangen. Door de aanleg van extra voetpaden door de gemeente zijn die extra in- en uitgangen goed bereikbaar. Bij de school staan gele borden die aangeven welke regels dienen te worden nageleefd.

De Nieuwe Kring geeft hele dagen les aan halve klassen. De ene helft van de klas krijgt de ene dag les, de andere helft de volgende dag. Sandra van der Meulen: "Het hele team van De Nieuwe Kring is heel blij om de kinderen weer op school te kunnen ontvangen."

De scholen die deel uitmaken van Stichting Florente gingen dinsdag weer open. Het gaat om Noorderbreedte, De Octopus, De Kersenboom, De Ark en Het Atelier. Ook de Sint-Petrusschool ging dinsdag weer open.

Hans Ploeg, directeur-bestuurder van Stichting Florente: "De leerlingen van onze scholen krijgen sinds dinsdag weer les op school. Ik wil wel benadrukken dat de scholen de afgelopen weken weliswaar gesloten waren, maar dat de leerkrachten het enorm druk hebben gehad. Zij hebben digitaal lesgegeven en leerlingen begeleid."

"We zijn goed begonnen. De ouders en de kinderen zijn zich bewust van de regels die gelden en houden zich daar ook aan. Dat is goed om te zien. De meeste kinderen zijn naar school gegaan, al zijn er ook ouders die hun kinderen thuis houden. Enkele leerkrachten van onze scholen zijn thuisgebleven, omdat zij of hun partner tot een van de risicogroepen behoren. Die leraren geven digitaal les. Op een aantal van onze scholen wordt hele dagen lesgegeven, op de andere scholen halve dagen", aldus Ploeg.

De scholen volgen uiteraard de richtlijnen van het RIVM

Monique Neijzen is moeder van Bruno die in groep 6 van De Nieuwe Kring zit. Hij ging dinsdag weer naar school. "Bruno vertelde mij dat hij het superleuk vond om weer naar school te gaan en de meeste kinderen weer te zien. De Nieuwe Kring geeft les aan halve klassen. De tafels staan in een U-vorm en er is een goede verdeling gemaakt voor het spelen op het plein tijdens de pauzes. Er is aangegeven welke kinderen waar en wanneer kunnen spelen. Bruno gaat ook naar de naschoolse opvang van Popeye. Hij vond het fijn om weer te voetballen met een groep kinderen."

Sandra van der Meulen.