Rijbaan Hartveldseweg gaat open

DIEMEN De rijbaan aan de noordkant van de Hartveldseweg tussen de Burgemeester Bickerstraat en de Arent Krijtsstraat gaat op vrijdag 15 mei aan het eind van de dag open voor auto's. Automobilisten kunnen vanaf dat moment dus weer in beide richtingen over de Hartveldseweg rijden.

De nieuwe tram- en bushalte aan de noordkant van de straat wordt vrijdagmorgen in gebruik genomen. De halte is verplaatst en ligt nu voor het kruispunt van de Arent Krijtsstraat en de Venserbrug.

De werkzaamheden op de Hartveldseweg voor de Oost-West As gaan de komende periode verder. Er wordt nog gewerkt aan de voetpaden, fietspaden en de riolering. Fietsers en voetgangers krijgen daarom voorlopig nog te maken krijgen met omleidingen.

Ook gaat er gewerkt worden bij de kruising van de Hartveldseweg en de Venserbrug. De Venserbrug is van maandag 18 mei tot en met woensdag 20 mei afgesloten voor autoverkeer. Het verkeer wordt met behulp van borden omgeleid.

De Arent Krijtsstraat is van 25 mei tot en met vrijdag 5 juni afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor de hulpdiensten wordt de route Johan van Soesdijkstraat/Jan Bertsstraat vrijgehouden. Deze route is daarom ook afgesloten voor autoverkeer.