Salon van Diemen is weer open.
Salon van Diemen is weer open.

Kappers hebben het enorm druk

DIEMEN Klanten kunnen sinds maandag weer naar de kapper, de nagelstudio en diverse andere mensen die contactberoepen uitoefenen. Uiteraard worden de voorschriften om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan strikt nageleefd.

Het was maandagochtend druk bij Salon van Diemen in winkelcentrum Diemerplein. Anja van Diemen is samen met haar dochter Nikki van Diemen eigenaar van de kapsalon. "Meteen nadat bekend was geworden dat wij maandag weer open mochten, werden wij opgebeld door diverse klanten. De mensen waren blij dat zij weer bij ons langs kunnen komen", aldus Anja.

Salon van Diemen is op maandagochtend altijd gesloten, maar ging voor de gelegenheid om 09.00 uur open. Salon van Diemen werkt op dit moment met afspraken. Klanten kunnen 's morgens bellen en alleen een afspraak voor de dag zelf maken.

Anja: "Als iemand belt voor een afspraak checken wij of die persoon gezondheidsklachten heeft. Wij nemen geen enkel risico. Wij hebben een protocol ontvangen dat wij uiteraard volledig volgen. Het is de bedoeling dat de klant vlak voor de afspraak via de ingang van de kledingwinkel binnenkomt en vrijwel meteen plaats kan nemen om te worden geknipt. Wij hebben de indeling van de zaak aangepast. Alle stoelen waarin de klanten zitten, staan op voldoende afstand van elkaar. Klanten houden dus minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en van de kappers die de andere klanten knippen."

Anja, Nikki en hun collega's zijn blij dat zij hun werk weer kunnen uitoefenen. Ook de klanten zijn blij dat zij hun haar weer kunnen laten knippen. "De reacties zijn heel leuk. Een klant bracht maandag zelfs een fles champagne voor mij mee, een andere klant deed een doos bonbons cadeau. Er was ook een klant die mij vertelde dat zij later deze week een afspraak maakt om haar haar te laten knippen. Zij gaf mij het geld vast."