Afbeelding

Gerard Sluijp

Eigenaar wijnhandel en slijterij Bien-ici in Diemen-Zuid, werkt 16 jaar in Diemen

Hoe gaat het met Bien-ici?
"Het gaat heel goed met de zaak. Er komen hier veel klanten. Ik zit alweer zestien jaar in winkelcentrum De Kruidenhof en heb daardoor veel vaste klanten. Niet alleen uit Diemen, maar ook uit plaatsen in de regio zoals IJburg en Abcoude. Van veel klanten weet ik wat hun smaak is. Mijn zaak onderscheidt zich door vakkennis en professionaliteit, waardoor mijn tevreden klanten vaste klanten worden."

Je hebt voorzorgmaatregelen genomen in verband met corona.
"Klanten kunnen momenteel niet in de winkel komen. Er staan twee tafels voor de ingang van de zaak. Ik sta in de deuropening en houd door de tafels voldoende afstand van de klanten. Ik let er ook op dat klanten onderling genoeg afstand houden. Ik pak de bestelling in de zaak en overhandig die aan de klant. Klanten betalen vervolgens contactloos."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik lees graag en ik houd van lekker eten en drinken. Ik lees voornamelijk thrillers. Die boeken krijg ik van een klant."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Frankrijk. Wij hebben een huisje in Normandiƫ. Ik kan daar vanwege de coronamaatregelen momenteel niet heen. Ik kan ook niet op bezoek bij mijn zuster die in Belgiƫ woont."

Wat is je beste eigenschap?
"Ik ben vriendelijk. Dat vind ik tenminste zelf, haha."

En je slechtste eigenschap?
"Ik ben ongeduldig."

Wat kan er beter in Diemen?
"Het imago van Diemen kan beter. Daarnaast zou ik graag zien dat meer mensen positief zijn. Ik lees soms op sociale media veel negatieve reacties op zaken die in Diemen spelen. Dat is jammer en nergens voor nodig."