De dames hebben het naar hun zin.
De dames hebben het naar hun zin.

Sportactiviteiten voor kinderen en jeugd op diverse plaatsen in Diemen

Buurtsportcoaches van Stichting Welzijn Diemen (SWD) zijn deze week gestart met sportactiviteiten voor jongeren in Diemen.


DIEMEN De sportcoaches van Stichting Welzijn Diemen houden drie keer per week sportactiviteiten voor kinderen en jongeren: maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag, steeds van 15.00 tot 17.00 uur.

De buurtsportcoaches zien er op toe dat de regels die gelden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan tijdens de sportactiviteiten strikt worden nageleefd. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar dienen ook tijdens de sportactiviteiten 1,5 meter afstand van anderen te houden. Dit geldt niet voor de kinderen tot en met 12 jaar. Het is maandagmiddag. Op de speelplaats op het Van Markenplantsoen leiden buurtsportcoaches Dionne Tool en José Kroese en vrijwilligsters Megan en Patricia de sportactiviteiten. Er zijn deze middag alleen kinderen tot twaalf jaar aanwezig. Dionne en haar collega's dragen handschoenen en houden ruim afstand van elkaar en de kinderen. De kinderen doen deze middag allerlei spelletjes. Ze hebben duidelijk plezier. Dat geldt ook voor diverse ouders die langs de kant toekijken. Chantal is met haar twee dochters en een dochter van haar vriendin ('mijn bonusdochter') aanwezig. "Ik vind het heel fijn dat deze sportactiviteiten worden georganiseerd. De kinderen hebben de afgelopen periode vooral thuis gespeeld en dit is een aantrekkelijk alternatief. De kinderen hebben het naar hun zin." Een vader, een moeder en hun vierjarige dochter zijn eveneens aanwezig. Zij wonen in Plantage de Sniep. "Wij hebben ons aangemeld bij de Stichting Welzijn Diemen en krijgen e-mails over waar en wanneer de sportactiviteiten worden gehouden. Dat is goed geregeld. Onze dochter zit op schoolzwemmen en dansen, maar die activiteiten liggen stil. Zij heeft nu veel plezier", aldus de vader. Woensdagmiddag waren er sportactiviteiten voor kinderen en jongeren op de speelplaats bij de flat Beukenhorst in Diemen-Zuid en opnieuw op het Van Markenplantsoen. Vrijdagmiddag 8 mei kunnen kinderen zich uitleven op de speelplaats bij Meelbeskamp in Diemen-Zuid en op het Cruyff Court in park De Omloop in Diemen-Noord. Ook volgende week zijn er drie middagen sportactiviteiten. Die duren dan weer van 15.00 tot 17.00 uur. Op maandag 11 mei op de speelplaats bij Meelbeskamp en op het Van Markenplantsoen, op woensdag 13 mei op de speelplaats bij de flat Beukenhorst en op het Cruyff Court in park De Omloop en op vrijdag 15 mei op de speelplaats van de eerste flat op de Rode Kruislaan en op het Cruyff Court. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Dionne Tool: d.tool@welzijndiemen.nl, 06-45125494.




José, Dionne en Megan.