Het pand aan de Ouddiemerlaan 20-22 (rechts).
Het pand aan de Ouddiemerlaan 20-22 (rechts).

In pand Ouddiemerlaan 20-22 komen 13 woningen en 2 bedrijfsruimten

Er wordt in het pand op de Ouddiemerlaan 20-22 hard gewerkt aan de bouw van dertien woningen en twee bedrijfsruimten.

DIEMEN In opdracht van de firma Rock Beheer BV uit Diemen wordt gewerkt aan de renovatie en uitbreiding van het pand aan de Ouddiemerlaan 20-22. Het pand stond al enige tijd leeg en werd vrijwel niet meer gebruikt.

Het pand aan de Ouddiemerlaan 20-22 was lange tijd eigendom van de heer Colijn. Hij woonde in een deel van het pand. In een groot deel van het pand was zijn bedrijf gevestigd. In een ander deel van het pand zat bijna twintig jaar lang de hergebruikwinkel Next. De hergebruikwinkel ging op 1 april 2018 dicht. De heer Colijn heeft het pand enige tijd geleden verkocht aan Rock Beheer BV en is inmiddels verhuisd naar een woning buiten Diemen.

"Wij kregen de gelegenheid om het pand te kopen en hebben met het bedrijf LINQ, een adviesbureau en tevens architect, gekeken naar de mogelijkheden. LINQ kwam met diverse voorstellen, maar de bouw van sociale woningen had onze voorkeur. Er is in Diemen een groot tekort aan dit soort woningen. Veel van de duurdere woningen in Diemen zijn onbereikbaar voor met name jongvolwassenen", aldus een woordvoerder van Rock Beheer BV.

Rock Beheer BV voerde een voorbespreking met wethouder Lex Scholten van Wonen. "Wethouder Scholten zag meteen de voordelen van ons plan om in het pand betaalbare woningen voor jongeren in Diemen te bouwen. Het was echter niet makkelijk, omdat ons plan aan ontzettend veel eisen moest voldoen voordat er een vergunning kon worden afgegeven. Wij zijn al in een vroeg stadium gestart met het grondonderzoek en onderzoek naar de aanwezigheid van asbest. Daarna zijn onderzoeken voor het geluid, flora, fauna en zon etc. uitgevoerd. Nadat bleek dat wij aan alle voorwaarden hadden voldaan, is de vergunning verstrekt."

De werkzaamheden zijn in het voorjaar van 2019 begonnen. Het gebouw is eerst gestript. Daarna is met de renovatie begonnen. Begin dit jaar is er een extra verdieping op het pand gebouwd. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind dit jaar of begin volgend jaar klaar.

Alle dertien woningen bestaan uit een woonkamer met open keuken, een slaapkamer en badkamer en toilet. "Het zijn woningen van een goede kwaliteit. De woningen zijn goed geïsoleerd, voorzien van vloerverwarming en geheel gestukadoord en met een complete keuken om er fijn te kunnen wonen. De woningen zijn bestemd voor jonge werkende personen. Wij mikken vooral op huurders uit Diemen. Hun ouders zullen garant dienen te staan, zodat er sociale controle ontstaat. Er is veel interesse voor de woningen en er is momenteel al een inschrijfstop."

Verhuurder richt zich vooral op huurders uit Diemen

Op de begane grond komen twee bedrijfsruimten. Een van die ruimten zal worden verhuurd aan Scooter Diemen, het bedrijf dat op de begane grond aan de Ouddiemerlaan 24 is gevestigd. Scooter Diemen gaat uitbreiden en krijgt een showroom in het pand aan de Ouddiemerlaan 20-22. Hierdoor hoeft het bedrijf minder scooters langs de weg op de Ouddiemerlaan te plaatsen. De andere bedrijfsruimte wordt verhuurd aan een startende ondernemer uit Diemen. "Het is heel leuk om zo’n ingewikkeld werk uit te voeren. We werken samen met hele goede en kundige bedrijven zoals bedrijf Micha met Jarek Antczak als hoofdtimmerman en Onderhoudsbedrijf Robert van Robert Post, die het zink- en dakwerk uitvoert. Dat maakt het leuk en afwisselend om te doen", aldus de woordvoerder van Rock Beheer BV.

Rock Beheer BV is onder meer ook eigenaar van het gebouw aan de Burgemeester van Tienenweg 24. Rock Beheer BV heeft dit pand gerenoveerd en verhuurt het aan het Sport Medisch Centrum Diemen (SMC Diemen).