Afbeelding

Chris Beekman

Eigenaar van Mea Vota Uitvaartverzorging en Mini-rouwauto, werkt zeven jaar in Diemen


Vertelt eens iets over het bedrijf?
"Ik ben in 2013 met Mea Vota Uitvaartverzorging begonnen. Het is een Diemens bedrijf. Ik ben elke dinsdag in De Brede HOED aanwezig als ik geen uitvaart heb. Het is momenteel erg druk, want er overlijden veel mensen aan het coronavirus. Daarnaast willen mensen nu graag hun wensen vastleggen. De Mini-rouwauto verhuur ik nu ook veel en rijd ik door heel Nederland."

Je moet veel voorzorgsmaatregelen nemen.
"Als wij naar een persoon gaan die is overleden, dragen wij uiteraard beschermende kleding. Na de verzorging van een overledene in een verpleeghuis maken wij dikwijls verbinding met de nabestaanden via Skype. Familie mag momenteel niet altijd in een verpleeghuis komen. Er mogen bij een uitvaart maximaal dertig personen aanwezig zijn. Dit vraagt om veel creativiteit. Wij werken veel met livestreams, Skype en Zoom om ervoor te zorgen dat mensen die niet bij de uitvaart aanwezig zijn die toch kunnen meemaken. Verder worden uitvaarten vastgelegd op foto en video en spelen we videoboodschappen af voor de nabestaanden."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik doe aan karate bij Ryounkai Karate in onze dojo aan de Kwikstaart in Diemen-Noord. Karate heeft mij geleerd om mij door te ontspannen te focussen. Daarnaast wandel ik graag of rommel ik in de tuin."

Heb je favoriete muziek?
"Van klassiek en boogiewoogie tot pop. Ik vind de groepen Radiohead en Black Sabbath goed. Ik ben vorig jaar naar een concert van een coverband van Creedence Clearwater Revival geweest."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Mijn vrouw en ik zijn in 2017 op huwelijksreis naar Kroatiƫ geweest. Ik vind het een mooi land."