11 bewoners De Diem overleden aan coronavirus

DIEMEN Elf bewoners van verpleeghuis De Diem in het centrum van Diemen zijn overleden aan het coronavirus. Dit heeft een woordvoerder van Cordaan dinsdag bevestigd.

Er zijn daarnaast vier bewoners van De Diem besmet met het coronavirus. Zij zijn geïsoleerd van de overige bewoners en worden behandeld.

Verpleeghuis De Diem beschikt over 44 verpleegplekken.


Raad neemt motie aan over dikkere bomen

DIEMEN Het college van B en W gaat onderzoek doen naar de financiële en andere consequenties van het planten van dikkere bomen dan de dunne bomen die tegenwoordig vaak worden geplant.

Een motie van de Onafhankelijke Partij Diemen, de Ouderenpartij Diemen, de VVD, GroenLinks en D66 kreeg steun van de PvdA, het CDA en Ons Diemen. De motie werd tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond unaniem aangenomen.

Er zijn recent veel bomen in Diemen gekapt. Dit was onder meer nodig voor werkzaamheden voor de Oost-West As op de Muiderstraatweg en de Hartveldseweg. Ook in de nabije toekomst zullen er veel bomen worden gekapt in verband met de werkzaamheden voor de ondertunneling van het spoor in het centrum van Diemen.

Na de werkzaamheden worden er nieuwe bomen geplant. Het gaat in veel gevallen om spillen met een diameter van minder dan acht centimeter. Die bomen vervangen vaak bomen met een dikte van een centimeter of 25.

5