Een filmpje.
Een filmpje. Foto: Welzijn Diemen

Talentenfabriek: activiteiten voor kinderen via You Tube

DIEMEN De Talentenfabriek van Stichting Welzijn Diemen (SWD) heeft digitale activiteiten voor de jeugd in Diemen ontwikkeld.

De Talentenfabriek heeft de reguliere activiteiten voor kinderen in Diemen enige tijd geleden stop gezet in verband met de maatregelen die door het kabinet zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De Talentenfabriek is op zoek gegaan naar een oplossing om de activiteiten voor kinderen in Diemen alsnog voort te zetten. Dit vergde wat van het creatief vermogen van de medewerkers en andere betrokkenen, maar al snel kwamen er verschillende innovatieve ideeën. Via het YouTube kanaal 'Talentenfabriek Diemen' worden creatieve video’s gedeeld waar ieder kind in Diemen aan mee kan doen. Zo zijn er de bekende Do It Yourself video’s waar kinderen worden gestimuleerd om hun eigen creativiteit te tonen. Er zijn ook kookvideo’s op het kanaal te vinden. Ook wordt er voorgelezen voor de jongere doelgroep en deelt de Talentenfabriek live een peuterdans. Die is iedere donderdagochtend om 10.00 te zien via het Instagramkanaal.

Alle activiteiten kunnen gewoon doorgaan, maar dan in de woonkamer. Voor de meeste video’s is voornamelijk huis-, tuin- en keukengerei nodig die de meeste mensen al in huis hebben. Dit maakt het makkelijk om mee te doen. Het is voor kinderen een bijzondere manier om te ontspannen na de schooldag en op zoek te gaan naar de chef kok of creatieve kunstenaar in henzelf. Het doel van het jeugdproject Talentenfabriek is om een fantasierijke en kindgerichte omgeving te ontwikkelen voor ieder kind in Diemen. Kijken jullie mee? Deel het resultaat via talentontwikkeling@welzijndiemen.nl.