Jonge leden van Manege De Eenhoorn hadden woensdagmiddag plezier.
Jonge leden van Manege De Eenhoorn hadden woensdagmiddag plezier. Foto: Manege De Eenhoorn

Buitensportverenigingen houden activiteiten voor kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren konden woensdag voor het eerst weer deelnemen aan buitensportactiviteiten van hun sportvereniging.




DIEMEN De gemeente Diemen heeft op woensdag 29 april de gemeentelijke buitensportaccommodaties opengesteld. Daardoor is het voor de verenigingen die daar gebruik van maken mogelijk om voor de jeugd tot en met 18 jaar de trainingen te hervatten. Ook onderlinge wedstrijden zijn toegestaan. Diverse verenigingen zijn gisteren weer met activiteiten gestart.

Het gaat om SV Diemen, Hockey Club Diemen, honk- en softbalvereniging TIW-Survivors, Algemene Tennis Vereniging Diemen (ATVD) en Vereniging Manege De Eenhoorn. TVDZ begint op zaterdag 2 mei met activiteiten, korfbalvereniging DKV Victoria start op dinsdag 12 mei.

Regels

De verenigingen dienen zich aan een aantal regels te houden. De kleedkamers en kantines moeten dichtblijven. De toiletten zijn wel toegankelijk.

Voor de jeugd in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar geldt dat zij tijdens het sporten 1,5 meter afstand moeten houden. Voor de jeugd tot en met 12 jaar geldt dat niet. Ouders van de kinderen zijn niet welkom op de sportcomplexen, maar uiteraard kunnen ze hun kinderen wel afzetten en ophalen.

Henk van der Weele, voorzitter van SV Diemen: "Wij zijn woensdag weer begonnen met activiteiten voor de jeugdspelers Wij hebben ons uiteraard aan de regels gehouden. De kantine en kleedkamers zijn dicht gebleven en ouders mochten niet langs de kant staan om te kijken."

SWD hoopt op korte termijn sportactiviteiten te organiseren

Hockey Club Diemen, die nog niet over een eigen accommodatie beschikt en de trainingen afwerkt op de velden van korfbalvereniging DKV Victoria op Sportpark De Diemen, is eveneens gisteren begonnen met de trainingen.

Blij

Voorzitter Gideon Swaab: "Wij hebben ons uiteraard aan de richtlijnen gehouden. Ouders mogen hun kinderen brengen en halen, maar het sportpark niet betreden. Verder waren er looproutes op het sportpark. De trainingsmaterialen mochten alleen door de trainers worden aangeraakt en niet door de kinderen. De kinderen mochten elkaars materiaal ook niet aanraken, dus ook geen hockeystick van een ander kind lenen. Ik ben blij dat onze jonge leden weer met sporten zijn begonnen."

Looppad

ATVD is gisteren gestart met activiteiten voor de jeugd. Uiteraard werden alle voorschriften in acht genomen. Ouders mochten hun kinderen tot aan het einde van het looppad brengen. Ook op het fraaie tennispark bleven clubgebouw en kleedkamers dicht. Vereniging Manege De Eenhoorn is woensdagmiddag eveneens weer met activiteiten gestart. Dit geldt ook voor honk- en softbalvereniging TIW-Survivors. TVDZ start op zaterdag 2 mei. Korfbalvereniging DKV Victoria begint op dinsdag 12 mei weer met trainingen. Die vinden vanaf dat moment op de dinsdag-, donderdag en vrijdagavond plaats.

De binnensportaccommodaties in Diemen blijven gesloten. Een aantal binnensportverenigingen heeft aan de gemeente gevraagd of de activiteiten voor de jeugd tot en met 18 jaar ook buiten in de openbare ruimte kunnen worden gehouden. Het is nog niet duidelijk of de Veiligheidsregio Amsterdam deze activiteiten toestaat.

Stichting Welzijn Diemen hoopt op korte termijn sportactiviteiten in diverse wijken van Diemen te organiseren. Zodra de data en de invulling van het programma bekend zijn, zal SWD die bekendmaken.

Details over het programma van de sportverenigingen zijn te vinden op de websites van de sportverenigingen in Diemen.