Moedereend houdt haar kroost in de gaten.
Moedereend houdt haar kroost in de gaten. Foto: Trudy Kroese

Genieten van het voorjaar

DIEMEN Blijf vooral thuis en maak af en toe een ommetje. Het zijn twee van de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De strikte richtlijnen vallen voor niemand mee. Vooral als het mooi weer is, is de neiging om toch naar buiten te gaan moeilijk te bedwingen. Veel inwoners van Diemen maken regelmatig een ommetje in de buurt van hun woning, of iets verder van huis.

Dat is natuurlijk prima zolang de regels maar worden nageleefd. Het niet in acht nemen van de veilige afstand van 1,5 meter in de publieke ruimte, al dan niet toevallig, van meer dan twee personen is niet toegestaan.

Doordat de mogelijkheden om te recreƫren momenteel beperkt zijn, hebben veel mensen opeens meer aandacht voor hun leefomgeving. We weten natuurlijk dat er in Diemen en omgeving veel groen is, denk daarbij onder andere aan het Diemerbos en het PEN-bos. Maar ook in de woonwijken is er veel te genieten, bijvoorbeeld in het Nelson Mandelapark in het centrum en park De Omloop in Diemen-Noord. Op veel plekken zijn prachtige bomen, planten en bloemen te zien. Daarnaast is het voorjaar de periode dat er veel veel dieren worden geboren. Op veel plekken zijn de jonge dieren te zien.

Fotograaf Trudy Kroese maakte een rondje door Diemen en keek goed naar de flora en fauna.

Een mooie boom in Diemen-Zuid.
Ook de schapen in de Diemerpolder genieten van het mooie weer.
Een mooi beeld in Diemen-Noord.
Bloesem in het centrum.
Ganzen maken wandeling in Nelson Mandelapark.