Afbeelding

Ursula Fokkens

Kapster in Amsterdam-Oost, woont 42 jaar in Diemen.

Wat doe je voor werk?
"Ik heb samen met mijn tweelingzuster Monique een kapsalon in de Wakkerstraat in Amsterdam-Oost: Les Jumeaux Hairstyling. Les Jumeaux betekent in het Frans tweeling. We zijn nu dicht in verband met de coronamaatregelen. Ik heb begrip voor de maatregelen, maar ik hoop dat we snel weer open kunnen."

Wat zijn je hobby's?
"Sporten en schilderen. Ik heb in het verleden als fitnessinstructeur gewerkt en heb de benodigde diploma's. Ik fitness bij FittClub Diemen. Dat kan nu niet vanwege de coronamaatregelen. FittClub Diemen geeft vijf keer per week een les via Facebook en Instagram. Ik geef de les op de woensdagochtend. Sinds ongeveer 3,5 jaar schilder ik bij Job Art in Diemen. Ik schilder voornamelijk dieren."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Wij zijn in een behoorlijk aantal landen geweest, maar mijn favoriete plek is de Azoren in de Atlantische Oceaan, vlak bij Portugal. Wij zouden dit jaar naar Canada gaan, maar ik denk dat die vakantie niet door zal kunnen gaan. Ik vind dat eigenlijk niet zo erg, want ik ga graag werken in onze kapsalon."

Heb je een favoriete winkel?
"Holland & Barrett en Care & Beauty, beide in winkelcentrum Diemerplein. Af en toe gaan wij lunchen bij Brasserie Drusius."

Waar ga je uit?
"Wij gaan graag naar het theater. Wij hadden kaarten voor Sven Ratzke in Theater de Omval en Alex Klaasen in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Die voorstellingen gaan helaas niet door. Wij gaan elk jaar naar een festival in Zeewolde dat door vrienden van ons wordt georganiseerd, maar dat festival gaat dit jaar ook niet door."