Basisscholen op 11 mei weer open

DIEMEN De basisscholen mogen vanaf 11 mei weer open. Kinderen gaan de helft van de tijd weer naar school. Bijvoorbeeld in de ochtend de ene helft van de kinderen, en in de middag de andere helft.

De uitwerking hiervan is aan de scholen. De buitenschoolse opvang volgt het ritme van de scholen, en kinderdagverblijven, gastouderopvang en speciaaal onderwijs (basisschoolleeftijd) mogen dan weer helemaal open.
Het voortgezet onderwijs kan zich voorbereiden op de 1,5-meterschool, zodat deze weer per 1 juni van start kan gaan. De jeugd tot en met 12 jaar mag weer in teamverband trainen en onderlinge potjes spelen. Jongeren (12 -18 jaar) mogen buiten georganiseerd sporten op 1,5 meter. Zónder officiële wedstrijden. De horeca blijft voorlopig dicht tot 20 mei. En mensen met contactberoepen, zoals kappers, masseurs en nagelstylisten, mogen ook nog niet aan het werk. Een week voor 20 mei volgt een nieuw beslismoment. Dit heeft premier Rutte dinsdagavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Den Haag. Hans Ploeg is directeur van Stichting Florente. De stichting is onder meer verantwoordelijk voor een aantal basisscholen in Diemen. Het betreft Noorderbreedte, De Kersenboom, De Octopus, De Ark en Het Atelier. "Wij hebben woensdagochtend meteen vergaderd. De ouders van de leerlingen van onze scholen krijgen uiterlijk donderdag (vandaag) een brief over hoe het onderwijs verder gaat. De scholen zijn hier autonoom in. Het doel is om het online-onderwijs af te bouwen en kinderen weer fysiek les te geven. In de eerste gesprekken met de kinderen zal er veel aandacht zijn voor de sociale en emotionele aspecten. Wat hebben de kinderen allemaal meegemaakt en hoe gaan ze hiermee om? Uiteraard wordt er veel aandacht besteed aan de hygiëne. Leerkrachten die onder risicogroepen vallen zullen online les blijven geven." De gemeente Diemen was woensdag al druk bezig om de situatie van de sport voor jongeren te inventariseren. Er wordt uiteraard overleg gevoerd met de sportverenigingen in Diemen.