Sociale huurwoningen

Vervolg van voorpagina.

Nieuwbouw wordt voor zover mogelijk toegewezen aan inwoners van Diemen om meer verhuizingen binnen Diemen op gang te brengen.

Naast de ambitie om de komende periode een groot aantal woningen bij te bouwen, willen de corporaties, gemeente en huurdersorganisaties ook investeren in sterke wijken. Er wordt bij ieder project gekeken naar een goede mix van huur- en koopwoningen. Daarnaast wordt er rekening gehouden met het plaatsen van kwetsbare groepen. En er is ruimte voor bewonersinitiatieven.

Lex Scholten, wethouder Wonen: "De belangrijkste afspraak is wat de gemeente betreft dat er meer sociale huurwoningen bij komen. Daardoor komen er voor Diemenaren meer kansen om een woning te vinden. De corporaties hebben laten zien dat betaalbaarheid voor hen belangrijk is. Ik ben blij dat het Huurdersplatform Diemen en de corporaties elkaar daarin hebben kunnen vinden."

Vanwege de geldende coronamaatregelen vond de ondertekening op bijzondere wijze plaats: alle partijen hebben individueel de overeenkomst getekend.


Bestuurder brommobiel overleden na ongeval

Diemen De 61-jarige bestuurder uit Diemen van een vierwielige brommobiel die zondagochtend 19 april op de Overdiemerweg te water raakte, is zondagmiddag in het ziekenhuis overleden. Het betreft een vrijwilliger van de Voedselbank Diemen.

De man kwam rond 10.25 uur met zijn brommobiel ter hoogte van een sluisje door onbekende oorzaak in het water terecht. De bestuurder van de brommobiel werd door een omstander uit zijn voertuig gehaald en op de kant door omstanders en hulpdiensten gereanimeerd. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij in de loop van de middag is overleden.

De brandweer heeft uit voorzorg met duikers gezocht naar eventueel andere inzittende(n) en daarbij niemand aangetroffen. De bestuurder was de enige inzittende van het voertuig.