Het Coronamonster.
Het Coronamonster. Foto: Luc Houweling

Luc Houweling tekent 'Het coronamonster'

DIEMEN Kunstenaar Luc Houweling uit Diemen heeft een tekening gemaakt die nauw aansluit bij de huidige tijd: 'Het coronamonster'.

Luc Houweling: "Als kunstenaar en illustrator ontkwam ik er niet aan om iets met het onderwerp corona te doen. De kunstmarkt waar ik regelmatig sta en het atelierbezoek zijn stilgevallen, dus leek het me een aardig idee om deze tekening te maken als luchtige afbeelding bij het zware onderwerp corona. Ik heb verf, inkt en kleurpotlood gebruikt."

Erg actief

Luc Houweling woont sinds 2017 in Diemen en is erg actief. Hij heeft sinds november 2017 een galerie-atelier op de begane grond van zijn woning in de Burgemeester de Kievietstraat 8A. Houweling geeft regelmatig workshops en cursussen in zijn atelier. Ook is hij lid van Kunstzin Diemen, de vereniging van beeldend kunstenaars in Diemen. Hij deed in april 2018 mee aan de Kunstroute Diemen die door Kunstzin Diemen wordt georganiseerd. Hij verkoopt ook online kaarten en artprints.

"Geïnteresseerden kunnen mijn galerie bezoeken. Ik laat maximaal twee bezoekers tegelijkertijd binnen. Zij kunnen een afspraak maken door te bellen met telefoonnummer 06-24183295. Mijn tekening is te zien op de website www.luchouweling en op de Facebookpagina Kunstvoorhetraam." Houweling is werkzaam als docent beeldende vakken op de Open School Gemeenschap Bijlmer. "Ik werk in deze periode vooral vanuit huis en geef digitaal les. Maar soms moet ik op school zijn, omdat momenteel de schoolonderzoeken plaatsvinden. Ik vind het overigens prettiger om op school les te geven. Het is niet makkelijk om vanuit huis les te geven in kunstvakken."