Sven Versteeg tijdens het Oranjefeest.
Sven Versteeg tijdens het Oranjefeest. Foto: Trudy Kroese

Zangers Sven Versteeg en Quincy missen het optreden

Artiesten kunnen door de coronamaatregelen van het kabinet niet optreden. Zangers Quincy en Sven Versteeg over de huidige situatie.

DIEMEN Zangers Sven Versteeg en Quincy Schellevis uit Diemen treden beiden zo'n tweehonderd keer per jaar op. Sinds half maart hebben zij geen optredens meer kunnen geven.

De tijd dat artiesten veel inkomsten ontvingen uit de verkoop van cd's is voorbij. Artiesten ontvangen hun inkomsten tegenwoordig vooral uit optredens. Sven en Quincy missen de optredens enorm.

Het kabinet maakte dinsdagavond bekend dat alle evenementen, zoals festivals, tot 1 september zijn afgelast. Eerder was deze datum op 1 juni bepaald. Het is nog niet bekend wanneer horecazaken de deuren weer mogen openen.

Sven: "Ik was op de zondag dat het kabinet bekendmaakte dat de horeca om 18.00 uur dicht moest op weg naar een optreden. Ik kon dus weer rechtsomkeert maken en terug naar Diemen rijden." Hij treedt op in horecazaken en tijdens evenementen. "Ik ben een van de huiszangers van Café Bolle Jan in Amsterdam. Die zaak is uiteraard gesloten. Alle optredens die ik in de tweede helft van maart en in april zou geven, zijn geannuleerd. In april zijn er altijd veel braderieën en kermissen in het land. Ik zou ook optreden tijdens het Oranjefeest in Diemen, maar dat gaat ook niet door." Artiesten hebben te maken met de financiële gevolgen van de maatregelen die zijn genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. "Ik heb er uiteraard begrip voor dat deze maatregelen zijn genomen, want de gezondheid van de mensen gaat voor. Ik heb op zolder een studio ingericht en ben lekker met muziek bezig. Ik kom tot heel veel dingen waarvoor ik onder normale omstandigheden geen tijd heb. Ik heb een nieuwe single opgenomen, die binnen enkele weken uitkomt. De titel is Deel met mij", aldus Sven.

Quincy: "Mijn laatste optreden was begin maart. Ik heb toen een dinnershow gedaan. Er werden tijdens de eerste twee weken van maart al optredens geannuleerd. Sinds half maart ligt alles stil. De maanden maart, april, mei en december zijn voor mij altijd het drukst. Ik zou bijvoorbeeld op Koningsdag op het Oranjefeest in Diemen optreden en ook in De Vrije Handel in Ouderkerk aan de Amstel." Quincy is veel bezig met muziek. "Mijn nieuwe single is begin maart uitgekomen: Alleen me jou. Ik heb verder in de studio van Beeld en Geluid acht nummers opgenomen. Vanaf deze week zet ik elke week een nummer online. Het is in deze tijd belangrijk om contact met de mensen te houden. Verder ben ik bezig met knutselen in onze woning. Daar heb ik nu de tijd voor."

Quincy treedt op op het Diemerplein