Verzet tegen biomassacentrale

DIEMEN Inwoners van Diemen en gemeenten in de regio en de politieke partijen blijven zich verzetten tegen de bouw van een biomassacentrale bij Vattenfall in Diemen. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland gaf vorige week de natuurvergunning voor de biomassacentrale af.

Zoals het er nu naar uitziet wordt er bij Vattenfall een biomassacentrale gebouwd die vrijwel niemand wil. De bewoners van Diemen en plaatsen in de regio zijn fel tegenstander, omdat zij zich onder meer zorgen maken over de achteruitgang van de luchtkwaliteit. De luchtkwaliteit in deze regio is al slecht, onder andere door de intensieve infrastructuur. Op sociale media hebben inwoners van Diemen en plaatsen in de regio zich recent opnieuw fel tegen de komst van een biomassacentrale uitgesproken.

De politieke partijen in de gemeenteraad van Diemen zijn eveneens tegen de komst van de biomassacentrale. De gemeenteraad ging in juli 2019 overigens akkoord met het voorstel van het college van B en W om een verklaring van geen bedenkingen (vvgb) voor de biomassacentrale in Diemen af te geven. De fracties van de coalitiepartijen GroenLinks, D66 en PvdA stemden voor. Ook het CDA stemde voor. De fracties van de VVD, Ouderenpartij Diemen, Leefbaar Diemen en Ons Diemen stemden tegen.

2