House of Bird.
House of Bird.

Bouw horecabedrijf House of Bird ligt op schema

DIEMEN In het Diemerbos wordt hard gewerkt aan de bouw van horecabedrijf House of Bird. De werkzaamheden zijn volgens de planning begin mei afgerond. Het is nog niet bekend wanneer het proeflokaal opengaat.

House of Bird is opgericht door Ralph van Bemmel, Rik van den Berg en Teun IJff van Bird Brewery. De afgelopen jaren groeide Bird Brewery uit tot een van Nederlands meest succesvolle microbrouwerijen. Het proeflokaal House of Bird komt op een aantrekkelijke plek in het Diemerbos te liggen, vlak bij de ingang aan de Muiderstraatweg in Diemen. Het was de bedoeling dat House of Bird vanaf begin mei zou gaan proefdraaien en later die maand de deuren voor bezoekers zou openen. Door de maatregelen van het kabinet om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn alle horecabedrijven in Nederland tot en met 28 april gesloten. Het kabinet maakt volgende week bekend welke maatregelen na 28 april van kracht zijn. De kans lijkt echter groot dat horecabedrijven langer dicht zullen moeten blijven.

Ralph van Bemmel: "Wij wachten het besluit van het kabinet uiteraard af. Wij waren van plan om in mei een grote openging te organiseren, maar die gaat niet door. Als de horeca ook na 28 april dicht moet blijven, gaan wij wellicht bier aan huis bezorgen. Wij zijn momenteel aan het nadenken over een tijdelijk verdienmodel."

House of Bird wil onderdeel worden van de samenleving in Diemen. Gasten kunnen in de toekomst genieten van de natuur in het Diemerbos, speciaalbier, duurzaam eten en bijzondere activiteiten. House of Bird wil bezoekers het Diemerbos laten ontdekken door onder andere excursies te organiseren. Eerder werkte de brouwerij al samen met Nederlands bekendste vogelaar Arjen Dwarshuis en natuurmagazine Roots.