Het uitgiftepunt in Diemen.
Het uitgiftepunt in Diemen.

Voedselbank Diemen kan rekenen op veel steun

DIEMEN Stichting Voedselbank Diemen krijgt heel veel steun van bedrijven en inwoners van Diemen. De voedselbank heeft geen problemen om voedselpakketten voor cliënten samen te stellen.

De Voedselbank Diemen heeft momenteel 65 cliënten die elke vrijdag een voedselpakket kunnen afhalen bij het steunpunt in Diemen.

Gerda Smit, voorzitter van Stichting Voedselbank Diemen: "Wij hebben heel veel artikelen ontvangen van bedrijven zoals Hello Fresh en Picnic in Diemen. Ook SV Diemen heeft ons artikelen geschonken. We zijn daar enorm blij mee. Een bedrijf wilde ons zelfs 16.000 toetjes schenken. Wij konden er slechts honderd aannemen in verband met de beperkte ruimte in ons uitgiftepunt."

Smit vertelt dat ook particulieren in Diemen de Voedselbank Diemen steunen. "Een inwoonster van Diemen is een actie onder bewoners gestart. Zij had binnen enkele dagen 1.100 euro ingezameld en heeft dat bedrag aan ons geschonken. Dat is geweldig. De gemeente heeft een spellenpakket samengesteld dat onze cliënten binnenkort ontvangen."

Vlak voor Pasen heeft de Voedselbank Diemen ook zelf iets extra voor de cliënten gedaan. "Al onze cliënten hebben vrijdag een mooie bos bloemen ontvangen. Wij hebben die bloemen besteld bij de zaak Mooi! By Rick in Diemen. Rick heeft in zijn vrije tijd prachtige boeketten voor onze cliënten samengesteld. Dat was een mooi gebaar van hem. Wij zijn enorm blij dat zo veel bedrijven en inwoners van Diemen ons steunen. Wij hebben dus gelukkig geen moeite om wekelijks een voedselpakket voor onze cliënten samen te stellen", aldus Smit.