Afbeelding

Martien van der Vegt

Teamleider bij Pantar

woont 51 jaar in Diemen

Wat doe je bij Pantar?
"Ik ben teamleider bij de vestiging van Pantar op de Zuiderzeeweg in Amsterdam. Wij begeleiden zo'n 3.000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We creëren meerwaarde door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen hun talenten en arbeidspotentieel te ontwikkelen en optimaal in te zetten. Wij zien (nieuwe) kansen in mensen en verbinden deze met (steeds weer nieuwe) kansen op de arbeidsmarkt. Medewerkers stromen via ons ook door naar de reguliere arbeidsmarkt. Ik vind het heel leuk en dankbaar werk."

Je voetbalt al lang bij SV Diemen.
"Ik ben in de jeugd begonnen en speel nu in het eerste veteranenteam. Het voetbal ligt nu stil wegens het coronavirus. Het seizoen wordt ook niet neer herstart. Ik heb daar uiteraard begrip voor, want het is vreselijk wat er gebeurt. Het is een aparte tijd. Normaal pak ik op zaterdag mijn voetbaltas in, speel een wedstrijd en drink na afloop een biertje. Mijn teamgenoten hebben nu op zaterdagmiddag via Zoom contact met elkaar en drinken dan op afstand een biertje met elkaar. Wij missen het voetballen en de sfeer in de kantine."

1000 doelpunten.
"Ik heb zeker duizend doelpunten gemaakt. Ik heb de laatste twintig jaar zo'n 25 doelpunten per seizoen gemaakt. Ik speel vanaf mijn zevende bij SV Diemen en maakte in de jeugd nog meer doelpunten. Michael Helmer was dé spits van SV Diemen. Hij is topscorer aller tijden van zondag 1. Maar ik heb de meeste doelpunten voor de vereniging gemaakt."

Wat zijn je hobby's?
"Muziek, uitgaan met mijn vrienden (Alex Schwegler, Robin Oomstee, Martien Compier en Peter Holthuizen) en lezen. Ik houd enorm van skamuziek. Ik ben fan van The Specials en Madness."